TUMBLEWEED BIEDT BEDRIJVEN EEN EENVOUDIGE OPLOSSING VOOR VEILIGE ONLINE COMMUNICATIE

Tumbleweed Secure Public NetworkTM (SPNTM ) biedt veilige internet communicatiekanalen voor organisaties en hun partners

Californië, V.S. - 24 januari 2001 - Tumbleweed Communications Corp. (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van bedrijfskritische messaging oplossingen, heeft vandaag de introductie van Tumbleweed Secure Public NetworkTM (SPNTM) bekend gemaakt. Secure Public Network is een veilige messaging oplossing die gebruik maakt van S/MIME (Secure/Multi-purpose Internet Mail Extensions) op server niveau. Tumbleweed SPN kan moeiteloos geïntegreerd worden met bestaande e-mail netwerken zodat online communicatie automatisch beveiligd kan worden. Bedrijven hoeven op deze manier de eindgebruikers niet opnieuw te trainen en geen nieuwe desktop software te installeren.

S/MIME is de meest gebruikte veiligheidsstandaard voor electronische communicatie. Bij gebruik van S/MIME geven bedrijven normaliter aan elke individuele e-mail gebruiker een digitaal certificaat. Het verstrekken en beheren van deze individuele certificaten, alsmede het opleiden van eindgebruikers, is zowel gecompliceerd als kostbaar.

Tumbleweed SPN is echter een server gebaseerde S/MIME oplossing die volledig geïntegreerd kan worden met de bestaande e-mail netwerken. Software of certificaatbeheer op PC niveau is hierbij niet nodig, evenmin als een training voor eindgebruikers. Als de e-mail netwerken van verzenders en ontvangers eenmaal geconfigureerd zijn met Tumbleweed SPN, wordt e-mail automatisch gecodeerd voordat dit het internet op gaat. Voordat de e-mail bij de ontvanger aankomt wordt de email weer geauthentificeerd en gedecodeerd.

"Tumbleweed SPN doorbreekt barrières. Bedrijven hebben tot nu toe moeten investeren in kostbare, gecompliceerde Virtual Private Networks (VPNs) om veilige communicatie met hun partners te waarborgen," meldt Jeffery C. Smith, president en CEO van Tumbleweed Communications. "Tumbleweed SPN kan een transparante vorm van veiligheid bieden op hoog niveau doordat Tumbleweed SPN het internet, standaard e-mail en S/MIME aanvult. Door gebruik te maken van de enorme reikwijdte van het internet, kan Tumbleweed SPN organisaties in staat stellen om een veilig communicatienetwerk aan te bieden aan een onbeperkt aantal partners, veel voordeliger dan met traditionele VPNs."

Over Tumbleweed Communications Corp.

Tumbleweed Communications Corp. (NASDAQ:TMWD) is de toonaangevende leverancier van geavanceerde e-mail oplossingen voor zakelijke communicatie. Tumbleweed's producten en diensten maken het voor bedrijven mogelijk om veilige online communicatiekanalen uit te bouwen tot bedrijfsapplicaties, gebruikmakend van bestaande e-mail netwerken.
Tumbleweed Integrated Messaging Exchange (IME)* is een platform en een set van applicaties voor het creëren van beveiligde communicatiekanalen tussen bedrijf en klanten, partners en leveranciers. Tumbleweed Messaging Management System (MMS)* is een complete oplossing die de beperkte reikwijdte van interne e-mail systemen uitbreidt naar het internet door middel van centrale beveiliging, filtering en archivering op basis van zelf te definieren policies.
In combinatie kunnen Tumbleweed IME en MMS invulling geven aan het internet e-mail beveiligingsbeleid en gevoelige e-mails automatisch doorsturen voor veilige en traceerbare aflevering. Bedrijven die Tumbleweed's producten gebruiken in Nederland zijn onder andere de Belastingdienst, Fortis en Relan ICT. Internationaal zijn onder meer American Express, Chase Manhattan Bank, Datek Online, Daiwa, de Joint Research Council van de EU, Food and Drug Administration, Mitsui & Co., Nippon Telephone en Telegraph, Northern Trust, Pitney Bowes, TD Waterhouse, Travelers Property Casualty, UPS, en de United States Postal Service klanten van Tumbleweed.

Voor meer informatie (niet ter publicatie):

Iris Qureshi Lianne Verhoeven
Weber Shandwick Netherlands Tumbleweed Communications BV Koninginnegracht 23 Hardwareweg 2

2514 AB Den Haag 3821 BM Amersfoort

Tel: 070 - 3463878 Tel: 033 - 4541203

Fax: 070 - 3643770 Fax: 033 - 4541201
iqureshi@webershandwick.com lianne.verhoeven@tumbleweed.com

Iris Qureshi
Weber Shandwick Worldwide
Koninginnegracht 23
2514 AB The Hague
The Netherlands

T:+31-70-346 3878
F:+31-70-364 3770
I: http://www.shandwick.com
E: iqureshi@webershandwick.com