Gemeente Emmen



Persbericht: nieuw convenant Huurdersfederatie, 24 januari 2001

nieuw convenant Huurdersfederatie
Huurdersfederatie gesprekspartner gemeente

Op maandag 29 januari ondertekenen voorzitter en vice-voorzitter van de huurdersfederatie de heer A. Haak en de heer H. Vorsteveld, en wethouder mevrouw J. Hoogland-Foppen een convenant waarin wordt vastgelegd dat de Huurdersfederatie optreedt als gesprekspartner van de gemeente waar het gaat om de belangen van huurders. De ondertekening vindt plaats om 14:00 uur op het kantoor van de Huurdersfederatie (Dingspellaan 173).

Het gaat om een voortzetting van het convenant dat op 18 maart 1994 door gemeente en Huurdersfederatie is ondertekend. Destijds was Emmen de eerste plaats waar een overeenkomst tussen gemeente en huurdersvertegenwoordiging tot stand kwam.

De welvaartsgroei en de ontspanning op de woningmarkt hebben veel woonconsumenten een grotere keuzevrijheid opgeleverd. Toch blijft de positie van bewoners een punt van aandacht. Veel verhuurders hebben het betrekken van bewoners georganiseerd op corporatieniveau. Gemeentelijk beleid stijgt meestal uit boven het schaalniveau van straat en buurt. In veel gevallen houdt dit in dat huurdersorganisaties (vaak buurt- of complexgewijs georganiseerd) moeten meepraten over zaken die de gehele gemeente betreffen. Door het convenant wordt bevorderd dat ook over zaken die een complex of buurt te boven gaan op professionele wijze wordt gecommuniceerd.

Het convenant vormt een schakel in het streven naar meer zeggenschap van de burger over woning en woonomgeving. Meer dan in het verleden betrekken gemeente en corporaties bewoners(organisaties) bij belangrijke zaken die het wonen aangaan.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen