Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:44 woensdag 24 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Hondenbezitters opgepast

ZUIDWOLDE. De politie in De Wolden waarschuwt hondenbezitters voorzichtig te zijn met het uitlaten van hun huisdier in het gebied tussen Zuidwolde, Veeningen en Oud Avereest. Sinds juli vorig jaar zijn tenminste vier honden die in dit gebied werden uitgelaten, het slachtoffer geworden van vergiftiging. Van één hond is bekend dat deze het niet heeft overleefd. Waarschijnlijk eten de honden vergiftigde eendagskuikens die in het veld worden neergelegd. Enkele honden braakten de overblijfselen van zon kuiken uit nadat ze een braakmiddel hadden gekregen. Inmiddels is in dit gebied ook een doodzieke buizerd gevonden die waarschijnlijk vergiftigd is. De kans is groot dat nog meer honden vergiftigd zijn omdat lang niet alle gevallen bij de politie worden gemeld. De politie vraagt daarom ook nadrukkelijk om dit soort zaken te melden. Ook andere informatie, die in dit verband kan helpen voorkomen dat nog meer dieren het slachtoffer worden, is welkom.


*
Radardetector weg

ASSEN. Uit een aan het Abel Tasmanplein in Assen geparkeerde auto werd woensdag tussen 08.30 en 11.30 uur een radardetector gestolen. Een zijruit van de auto werd vernield.


*
Velgen gestolen

ASSEN. Tussen zaterdagavond en maandagmorgen werden van een omheind terrein aan de Vaart Noordzijde in Assen 16 siervelgen met banden gestolen. Met kwam op het terrein door het slot van een hek te vernielen. Van vier autos werden de velgen gedemonteerd en meegenomen.


*
Insluiper

EMMEN. Uit een kantoorgebouw aan de Hoenderkamp in Emmen zijn dinsdagmiddag twee draagbare computers en een projectieapparaat gestolen. De dief is gewoon via de niet afgesloten toegangsdeur naar binnen gelopen. Terwijl er in diverse ruimten in het kantoor nog medewerkers aanwezig waren, nam hij gewoonweg de spullen mee uit een kantoor waar even niemand zat.


*
Identiteit treinslachtoffer bekend

ASSEN. De politie heeft in de loop van woensdagmorgen de identiteit vastgesteld van de man die dinsdagavond onder de trein tussen Beilen en Assen kwam. Het gaat om een inwoner van Assen. Het vermoeden van suïcide werd bevestigd.


*
Vrouw beroofd

EMMEN. Woensdagmiddag tussen 12.30 en 12.45 uur, werd in winkelcentrum Emmerhout aan de Houtweg in haar woonplaats Emmen een 56 jr. vrouw beroofd van haar portemonnee. Dit gebeurde precies voor een bankgebouw. De vrouw had kort daarvoor geld gepind bij het postagentschap vlak naast deze bank. Op het moment dat zij het bankgebouw wilde binnenlopen stopte er een man op een fiets achter haar. Hij boog zich over de vrouw en griste haar portemonnee weg. Hierna fietste de man in de richting van De Haar. De vrouw liep nog even luid gillend achter de dief aan. Het gaat om een vrij grote blanke man die reed op een donkere fiets. Hij droeg een donkere jas en een donkergekleurd hoofddeksel. De politie zoekt getuigen van deze beroving.


*
Waarschuwingsbord heeft geen effect en een lange en onnodige wandeling voor diesel. ** Klik op Sneu Geld **


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe