Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-01-2001 2ePersberichtwoensdag24januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagmorgen 8.30 uur is vanaf de Parijslaan een zwarte personenauto, Volkswagen Golf, kenteken 53-DG-KL, gestolen.

Woensdag tussen 11.00 en 12.15 uur is vanaf de Fazantlaan een blauwe personenauto Honda Civic, kenteken TN-GF-98, gestolen.

Eindhoven: Beroving handtas
Woensdagmorgen omstreeks 2.25 uur is een 20-jarige fietster uit Eindhoven van haar schou-dertas beroofd. Zij fietste richting Nachtegaallaan. Daar kwam een bromfietser naast haar rij-den. Plotseling pakte hij de schoudertas vast en probeerde deze van haar arm te trekken. De fietster kwam daarbij ten val. Vervolgens riep hij dat zij haar tas moest afgeven. De vrouw weigerde dat. Hierop nam de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn jaszak. De vrouw liep daarop hard weg. De man pakte haar schoudertas van de fiets en reed snel weg richting rondweg.

Eindhoven: Verdachte bekend inbraken
Met de aanhouding van een 21-jarige man uit Eindhoven heeft de politie 12 woning- en 1 bedrijfsinbraak in de wijk Gestel en Stratum, gepleegd in de periode tussen 18 november en 15 december 1999, opgelost. Tijdens het verhoor bekende de man. Hij zit in voorlopige hechtenis.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmorgen 8.00 uur is in een bedrijf aan de Hooibeemd ingebroken. Een raam van het kantoor is opengebroken. Uit het bedrijf is een laptop met faxmodem gestolen.

Helmond: Alcohol
Woensdagmiddag om 14.30 uur is op de Engelseweg een 57-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0,55 promille. De verdachte kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen zijn bij een roodlichtcontrole op de Nachtegaallaan, Engelseweg en Uiverlaan 9 fietsers en 2 automobilisten bekeurd voor het negeren van het rood licht. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal voor het niet voeren van een gele plaat en een te hoge geluidsproductie.

Breugel: Poging inbraak in woning
Woensdagmorgen omstreeks 10.35 uur hoorde een bewoonster van een woning aan het Junopad glasgerinkel. Zij ging kijken en zag dat een haar onbekende man in de tuin stond. Bij het zien van de bewoonster liep de man hard weg. Het raam van de woonkamer was vernield. Uit de woning wordt niets vermist.

Son: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur is in de achtertuin van een woning aan de Apollo-laan een 24-jarige man uit Raamsdonkveer aangehouden. Een politieagent zag dat de man de woning wilde verlaten. Bij controle bleek de ruit van de achterdeur te zijn vernield. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Verdachte diefstal goederen aangehouden Woensdagmorgen omstreeks 11.10 uur is door een beveiligingsambtenaar in een kantoor aan het Bogardeind een 37-jarige man uit Geldrop aangehouden. De beveiligingsambtenaar zag dat de man achter een karretje, met daarop geluidsboxen en flessen drank, liep. De geluidsboxen zijn van het plafond geschroefd, en de flessen drank zijn uit een afgesloten ruimte weggenomen. De hangsloten van die ruimte bleken te zijn geforceerd. Bij verdachte zijn een waterpomptang, twee schroevendraaiers, een accuboormachine en een groot model schaar aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur is op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 633 gecontroleerde voertuigen reden er 60 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 10.20 uur raakte bij een aanrijding op de Vlierdenseweg een 47-jarige bromfietser uit Helmond gewond. De man reed daar over het fietspad en wilde een 15-jarige fietster uit Deurne inhalen. Door nog onbekende oorzaak kwam de bromfietser ten val. Hij raakte gewond aan knie en liep enkele schaafwonden op.

Deurne: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.00 en 10.00 uur is op de Dorpsstraat een snelheidscontrole ge-houden. 247 voertuigen zijn gecontroleerd. 26 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Asten: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur is op de Dijkstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 300 gecontroleerde voertuigen reden er 70 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.