Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-01-2001 Mediabericht woensdag 24 januari (16.00 uur)

ROERMOND 25 zaken opgelost

ROERMOND Met de aanhouding van 7 verdachten heeft de politie van Roermond 25 zaken opgelost. De verdachten zijn afkomstig uit Roermond en variëren in leeftijd van 14 tot en met 19 jaar. Zij maakten zich, in steeds wisselende samenstellingen, schuldig aan autodiefstal, woninginbraak, auto-inbraak, fiets- en bromscooterdiefstal en vernieling aan bedrijven en autos. De zaak kwam aan het rollen toen op 16 december 2000 een auto in Roermond werd gestolen. Onderzoek wees naar vier verdachten van 14, 15, 18 en 19 jaar oud. De 14-jarige werd op 14 januari aangehouden en de andere drie een dag later. Zij bekenden de autodiefstal en tevens nog een 24 andere zaken in en om Roermond in de periode oktober tot en met december 2000. Daarop werd op 17 januari een 16-jarige jongen en op 23 januari een 17-jarige jongen aangehouden. De groep stal onder meer fietsen en bromscooter(onderdelen), gereedschappen, geld en CDs. Een gedeelte van de goederen werd teruggevonden en is weer terug bij de eigenaar.

VENLO Vermiste 14-jarige gevonden

VENLO Een 14-jarige, licht verstandelijk gehandicapte jongen, die op 23 januari weg was gelopen uit een gezinsvervangend tehuis in Venlo is op 24 januari teruggevonden in Horn. De jongen verliet gisteravond omstreeks 19.45 uur het tehuis om even een boodschap te doen maar keerde niet terug. Enige tijd later belde hij dat hij in Duitsland zou zitten. In de daarop volgende gesprekken begon de jongen echter steeds meer in paniek te raken. De leiding van het tehuis had de politie inmiddels gewaarschuwd. De jongen had ook zijn medicijnen nodig. Hij kon echter niet duidelijk maken waar hij zich bevond maar rond 03.00 uur werd duidelijk uit gesprekken dat hij vermoedelijk in de buurt van Horn zou zitten. Daar bleek de jongen even gesproken te hebben met de portier van een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen maar ook hier was hij weer vertrokken. In de buurt werd een voetspoor gevonden waarna een speurhond werd ingezet. Dit had geen resultaat evenals het gebruik van een nachtkijker. Omstreeks 08.00 uur werd de jongen door een politie-patrouille lopend aangetroffen op de Molenweg in Horn waarna hij naar Venlo werd gebracht.

HORST Verkeerde aanhoudingen winkeldiefstal
HORST Drie onbekende vrouwen hebben op 23 januari een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan het St. Lambertusplein in Horst. De drie vrouwen gedroegen zich opvallend en nadat zij de winkel hadden verlaten bleken er 10 kledingstukken weg te zijn met een waarde van enige honderden guldens. Tijdens het opnemen van de aangifte kwam er een telefoontje binnen dat de dames nu in een winkel waren aan de Steenstraat. De aangeefster meende de drie vrouwen uit Horst in de leeftijd van 33, 29 en 41 jaar, te herkennen en ze werden aangehouden Verder onderzoek wees echter uit dat het een vergissing betrof en dat de drie niets met de zaak van doen hadden. De vrouwen werden hierna weer op vrije voeten gesteld.