Gemeente Gent

Gratis putwateronderzoek voor inwoners van Desteldonk, Mendonk en Sint- Kruis 0 Winkel.

In het kader van het grootschalig en kosteloos putwateronderzoek, georganiseerd door het Stadslaboratorium, worden de inwoners van Desteldonk, Mendonk en Sint-Kruis-Winkel vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het project. Na Zwijnaarde, Gentbrugge, Ledeberg, Sint-Amandsberg, Drongen, Mariakerke, Wondelgem en Oostakker zijn nu immers de gemeenten Desteldonk, Mendonk en Sint-Kruis-Winkel aan de beurt.

Sommige mensen, waarvan wordt vermoed dat ze over putwater beschikken, zullen een schriftelijke uitnodiging ontvangen met een begeleidend schrijven (zie bijlage). Andere personen die ook over putwater beschikken, maar op deze manier niet kunnen worden gecontacteerd, proberen wij via deze persmededeling te bereiken.

Het enige wat men moet doen is telefonisch contact opnemen met het Stadslaboratorium ((09)225 03 89) voor het maken van een afspraak (datum/uur) waarop de staalname thuis zal gebeuren door technici van het laboratorium. De uitslag van het onderzoek wordt naderhand toegestuurd, samen met een beoordeling van het water. Het onderzoek is volledig gratis en alle gegevens worden confidentieel behandeld.

Men krijgt tijd tot 15 februari 2001 om in te schrijven in dit kosteloos onderzoek. Nadien moet men 250 frank betalen voor een onderzoek van het (put)water.

De eerste monsters worden genomen vanaf 24 januari 2001.

Informatie

Stadslaboratorium, Baudelokaai 8, 9000 Gent, tel. (09)225 03 89, fax (09)233 27 42, e-mail stadslabo@gent.be