Gemeente Tilburg

24-01-2001

Kunstgrasveld voor NOAD

Oplossing ter verbetering trainingsfaciliteiten

De trainingsfaciliteiten voor de voetbalvereniging NOAD worden verbeterd. Er komt een soccergrassveld op het complex gelegen aan de Melisstokestraat. Met de investering is een bedrag gemoeid van f 980.000,-. Dit bedrag is inclusief de aanleg van een uitgebreide lichtinstallatie.

Het hoofdveld van NOAD is enige jaren terug gerenoveerd. Het veld is door veelvuldig gebruik al halverwege het seizoen aan de grens van de maximale speelcapaciteit. Dat geldt ook voor het tweede wedstrijdveld.

Het enige trainingsveld (veld 3) is klein en is als gevolg van een overbelast trainingsschema volledig op. Dat alles zorgt er voor dat de vereniging vaak uitwijkt naar het parkeerterrein dat uit gravel bestaat.
Burgemeester en wethouders zien in dit geval als enige oplossing de vervanging van het trainingsveld door een zogenaamd soccergrassveld. Dit is een veld dat uit 100% kunststof bestaat en onbeperkt bespeeld kan worden.

De aanleg van een soccergrassveld is uitzonderlijk. Het college van b&w heeft daar in dit geval toe besloten omdat NOAD een dringende behoefte heeft aan trainingsruimte, gecombineerd met de onmogelijkheid op het sportcomplex uit te breiden.