VSNU



24 januari 2001 Professionals in het Onderwijs
Aantal dagen: 2 dagen
Kosten: n.n.b.
Lokatie: Hotels Mittland Utrecht

In dit seminar staat centraal de taakopvatting van de opleidingsdirecteur, vooral in het samenspel met andere facultaire spelers. Op dit moment is de inrichting van de onderijsorganisatie zeer actueel door de invoering van de wet Modernisering van de Universitaire Bestuursorganisatie. De implementatie van de MUB biedt ruimte voor bestuurlijke vernieuwing en vraagt een andere invulling van de rol van decanen en directeuren van opleidings-en onderwijsinstituten en andere bestuurders.

In het seminar komen diverse aspecten van deze nieuwe rol aan bod, waarbij begonnen wordt met een omschrijving van de taakopvatting en de bijbehorende facultaire organisatie. Daarnaast wordt het vizier gericht op het werken met professionals in een professionele organisatie en op de ondersteunende organisatie. Ook is er aandacht voor het ontwikkelen van een onderwijsvisie, een opleidingsvisie en een opleidingsconcept.

In het seminar wordt gewerkt met cases in kleine groepen. Dit biedt de mogelijkheid voor de deelnemers om ervaringen en vragen intensief te bespreken en uit te wisselen.