ST. BEROEPENPROMOTIE NEDERLAND

Hermans reikt Prijs Beste Leerbedrijf uit

Minister Hermans reikt Prijs Beste Leerbedrijf uit in Week van het Beroepsonderwijs

Op woensdag 24 januari reikt minister Hermans van OCenW de Prijs voor het Beste Leerbedrijf uit. Het gaat hier om een beoordeling van bedrijven uit alle branches op hun bijdrage aan het principe van werkend leren. Het winnende bedrijf wordt tot voorbeeld gesteld in het mede-opleiden van nieuwe vakkrachten. Uit 15 voordrachten zijn drie bedrijven genomineerd:

- Alewijnse Groep Nijmegen, voorgedragen door Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

- Steigenberger Kurhaushotel Scheveningen, voorgedragen door Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs voor Horeca, Toerisme en Voeding
- Thermen Barendrecht, voorgedragen door KOC Nederland, kenniscentrum voor uiterlijke verzorging.
Minister Hermans zal in de Utrechtse Jaarbeurs bekend maken welk bedrijf de prijs gewonnen heeft.

Deze prijsuitreiking valt midden in de Week van het Beroepsonderwijs. Ter gelegenheid hiervan rijdt de Try Tomorrow Tour (TTT) door het land. De TTT is een karavaan die op zes plaatsen in het land een voorlichtingsspektakel rond het beroepsonderwijs uitpakt. Voorafgaand aan zijn optreden in de Jaarbeurs doet minister Hermans een van deze stopplaatsen aan: het Abstede College te Utrecht waar hij samen met VNO/NCW voorzitter Schraven een nieuw gebouw opent. Ook door dit gezamenlijk optreden wordt het belang van samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven bij het opleiden van nieuwe vakmensen nog eens benadrukt.
De Try Tomorrow Tour wordt overigens maandagochtend om 10.00 uur in het Amsterdamse NeMo afgetrapt door minister Jorritsma, op dinsdag in het Philips Stadions te Eindhoven bezocht door minister Vemeend en op de laatste dag in Nijmegen door minister Brinkhorst.

De stichting Beroepenpromotie Nederland is eindverantwoordelijk voor zowel de TTT als de organisatie van verkiezing en uitreiking van de Prijs voor het Beste Leerbedrijf van het jaar.