Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 24-01-2001 Persbericht district Aa & Dommel

VALSE BOMMELDING BASISSCHOOL STEVENSBEEK

Woensdagmorgen rond 07.50 uur kwam via de meldkamer van de politie een bommelding binnen op een basisschool in Stevensbeek. Omdat er op dat moment nog niemand aanwezig was hoefde de school niet ontruimd te worden. De ouders en kinderen die vlak daarna arriveerden zijn in een nabij gelegen kerkgebouw opgevangen. De politie heeft vervolgens een onderzoek in de school ingesteld waarbij niets is aangetroffen. De kinderen konden rond 09.30 uur terug naar school. De ouders van de betrokken leerlingen zijn door de schoolleiding op de hoogte gesteld.

INBRAAK IN WINKEL

Woensdagmorgen rond 03.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Steenstraat in Boxmeer. Met grof geweld werd een ruit vernield waarna onbekenden er vandoor gingen met broeken en colberts. De totale schade loopt in de duizenden guldens. In dezelfde nacht is getracht in te breken in een pand aan de Raetsingel in Boxmeer. De sloten van twee toegangsdeuren zijn vernield. Waarschijnlijk zijn de daders gestoord door het alarm dat in werking trad.

INBRAAK IN FIETSENSTALLING

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de fietsenstalling bij het NS station in Cuijk. Met grof geweld bleek de toegangsdeur opengebroken te zijn. Ook in het pand zijn grove vernielingen aangericht. Er wordt een klein geldbedrag vermist. Het schadebedrag zal vele malen groter zijn.

INBRAKEN IN WONINGEN

In de nacht van dinsdag op woensdag is in drie woningen in Sambeek ingebroken. Twee woningen aan den Urling en een woning aan de Torenstraat kregen ongewenst bezoek. De buit bestond uit foto apparatuur, telefoons en persoonlijke papieren.

DIEFSTAL AUTO

Dinsdag is op klaarlichte dag in Boxmeer een grijze Opel Vectra TD gestolen. De auto, met het kenteken GJ-XH-55, stond geparkeerd aan de Stationsweg in Boxmeer. De eigenaar ontdekte om 18.00 uur dat zijn auto verdwenen was. In de nacht van dinsdag op woensdag is in Cuijk een grijze Volvo V70 gestolen. De auto, kenteken XG-RV34, stond geparkeerd bij een woning aan de Kouwenberg in Cuijk.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidheidscontrole op de Hapsedijk in Rijkevoort zijn woensdagmorgen 26 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 165 voertuigen is gemeten waarvan de hoogste snelheid 88 km/u. bedroeg. Op de Molenstraat in Oeffelt reden woensdagmorgen 64 bestuurders te hard. Hier is de snelheid van 267 passanten gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/u.