FNV

Intec Roden moet CAO naleven
Regio Noord - groningen@fnv.nl

In de onlangs in Roden gehouden ledenvergadering van de bonden is besloten de druk op het bedrijf Intec verder op te voeren. Als de werkgever blijft weigeren de CAO toe te passen zullen de bonden de rechter inschakelen. Dit geld ook voor de eenzijdige actie van Intec met het bedrijfsreglement. De bonden hebben de werkgever gevraagd binnen een week te reageren.

CAO toepassen
In de laatste ledenvergadering is besloten dat de bonden, als bonden, de werkgever zullen houden aan het toepassen van de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf. Wij hebben de werkgever inmiddels opnieuw gevraagd de CAO toe te passen. Als vervolg op de eerdere brief waarin de overtredingen van de CAO werden opgesomd. Als de werkgever blijft weigeren om de CAO toe te passen of zelfs maar te overleggen over de toepassing, zullen bonden de rechter inschakelen en daarbij de schade, die niet toepassen met zich meebrengt, op de werkgever verhalen.

Bedrijfsreglement
In de laatste ledenvergadering is ook besloten dat de bonden de werkgever opnieuw zullen vragen om de eenzijdige verslechtering van het bedrijfsreglement ongedaan te maken. Als de werkgever dat blijft weigeren en ook weigert over voorgenomen wijzigingen overleg te voeren (met de vakbonden of de personeelsvertegenwoordiging), zullen de bonden de rechter vragen om de eenzijdige wijziging te verbieden. Het woord is aan de werkgever. De bonden hebben gevraagd binnen 7 dagen antwoord te geven.

Loon per 1 januari 2001
Van de gelegenheid gebruik makend, worden de werknemers er op gewezen dat het loon per januari 2001 met 1,9% verhoogd moet worden. Dit is een wettelijk voorschrift. De verhoging is nodig om de afschaffing van de overhevelingstoeslag (belastingmaatregel) te compenseren. Volgens de CAO voor het metaalbewerkingsbedrijf moet in januari 2001 ook een uitkering ineens worden betaald van 0,5% over 12x het maandsalaris van januari 2001. Het toepassen van deze uitkering ineens zal via de rechter afgedwongen moeten worden tenzij de werkgever alsnog tot inkeer komt.

Nadere informatie
A.P. van Dijk
bestuurder Metaal & Techniek Groningen,
Telefoon: 050-3631104, of 06-51405565.
annedijk@bg.fnv.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.