Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-01-2001 5e persbericht 24 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autodiefstal
Woensdag tussen 14.30 en 17.00 uur is vanaf de Karel Martelweg een rode Audi A3 met het kenteken RD-RG-21 gestolen.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Woensdag om 18.00 uur is bij een aanrijding op de Fellenoord een 22-jarige automobilist uit Best aangehouden omdat hij gedronken had. De man botste met zijn auto achterop een andere personenauto die bestuurd werd door een 26-jarige man, eveneens uit Best. De achteroprijder blies op het bureau bijna 1,35 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Eindhoven: Fietser licht gewond, automobilist rijdt door Een 22-jarige Eindhovense fietser is woensdag om 18.50 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Schootsestraat Cederlaan. De jongen reed over de Cederlaan. In dezelfde richting reed een personenauto. Deze laatste sloeg rechtsaf, de Schootsestraat in. Hij liet hierbij de fietser die rechtdoor wilde en groen licht had, niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val. De automobilist reed door zonder zich over de fietser te bekommeren. De jongen was gewond aan zijn enkel, hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Helmond: Met geweld van scooter beroofd
Een 16-jarige jongen uit Helmond is woensdagmiddag op de Bloemvelderbrug rond 14.45 uur met geweld van zijn scooter beroofd. De jongen reed met zijn scooter in de richting van de Eeuwsels. Een jongen ging opeens wijdbeens en met uitgestrekte armen op het fietspad staan en riep dat de 16-jarige van zijn scooter af moest stappen. Toen het slachtoffer weigerde van zijn scooter af te stappen trok de verdachte hem met geweld van zijn scooter. De verdachte, een jongen van ongeveer 17/18-jaar met zwart haar, een oorbel in zijn linkeroor, een blauwe spijkerbroek, een zwarte jas en witte sportschoenen dragend, ging er vol gas met de zwart-witte scooter van het merk Peugeot vandoor.

Helmond: Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Woensdagmiddag om 15.05 uur zijn in een winkel op de Engelseweg drie mannen die samen aan het winkelen waren, een 17-jarige uit Aarle-Rixtel, een 21-jarige uit Beek en Donk en een 34-jarige uit Lieshout, aangehouden. Zij worden verdacht van winkeldiefstal. Het beveiligingspersoneel betrapte de 17-jarige en de 34-jarige man met gestolen nietjes, een rolmaat en een stanleymes. Het drietal is overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn zij naar huis gestuurd.

Asten: Bromfietser gewond bij aanrijding
Een 18-jarige bromfietser uit Asten is woensdag om 13.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bromfietser reed op de Burgemeester Wijnenstraat. De auto, bestuurd door een 28-jarige Helmonder, reed op de Langstraat en wilde de Burgemeester Wijnenstraat oversteken. Hij zag de bromfietser over het hoofd en reed hem aan. De bromfietser is met een gecompliceerde beenbreuk in het St Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Beek en Donk: Roodlichtcontrole
Woensdagmiddag tussen 16.15 en 17.45 uur vonden op de Lieshoutseweg en op de Koppelstraat roodlichtcontroles plaats. In totaal werden 14 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood licht.

Deurne: Coupé van trein in brand
Woensdag om 21.18 uur kwam de melding dat op het station van Helmond een trein vertrok waarvan de laatste coupé in brand stond. De NS en de brandweer van Deurne werden gewaarschuwd. Toen de trein enkele minuten later in Deurne aankwam stond de brandweer klaar. De coupé werd afgekoppeld en de brandweer had de brand snel uit. Er zaten geen personen in de coupé. Het treinverkeer bij Deurne lag even stil, maar kon snel hervat worden.

Valkenswaard: Verkeerscontroles
Woensdag vond op de kruising Eindhovenseweg/Corridor een algemene verkeerscontrole plaats. Hierbij werden drie bekeuringen uitgedeeld, één voor het rijden door rood en twee voor het niet dragen van een helm op een bromfiets. Tijdens een controle op de Markt werden drie bekeuringen uitgedeeld voor het linksaf slaan waar dit verboden is. Verder werden op de kruising Nieuwe Waalreseweg/Tienendreef nog eens drie bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Een 77-jarige vrouw uit Veldhoven heeft woensdag aangifte van zakkenrollerij gedaan. De vrouw is dinsdag rond 14.00 uur in een winkel op de Pleintjes van haar portemonnee met 400 gulden beroofd. Ze stond in een winkel en was op zoek naar een bepaald product. Een vrouw die achter haar stond wees het product aan. Toen de 77-jarige vrouw in de richting van het product keek rende de verdachte vrouw van naar schatting 20 jaar opeens de winkel uit. Even later bemerkte het slachtoffer dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen.

Waalre: Overval op benzinestation
Woensdagavond rond 19.25 uur heeft een ongeveer 30-jarige man een overval gepleegd op een benzinepompstation aan de Burgemeester Mollaan. Hij bedreigde het personeelslid met een schaar en eiste geld. Met ongeveer fl. 500,= ging hij te voet weg.

Waalre: Snelheidscontrole
Op de Onze Lieve Vrouwedijk is woensdag gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 660 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overtraden 12 automobilisten de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.