Casema

Amsterdam, 19 januari 2001

Wanadoo sponsort 30e International Film Festival Rotterdam

Officiële internetsponsor verzorgt interactieve informatieservice via Web en SMS

Wanadoo, één van de grootste internetaanbieders van Europa, sponsort dit jaar opnieuw het International Film Festival Rotterdam, dat van 24 januari tot en met 4 februari 2001 plaatsvindt in Rotterdam. De multimediale sponsoringovereenkomst omvat medewerking aan het Medialab (internetcafé) in Calypso 2001, een SMS-prijsvraag en een unieke SMS-infoservice met het laatste festivalnieuws. Tevens stelt Wanadoo tijdens het evenement 3.000 paraplus beschikbaar voor een parapluservice. Gedurende het festival zal op de film-site van Wanadoo (http://film.wanadoo.nl) dagelijks bericht worden over het festival. Op deze site worden getoonde films gerecenseerd, interviews gepubliceerd en nieuwsberichten geplaatst. Ook zijn er fragmenten van films en reportages in streaming video te zien.

In het Calypso 2001-gebouw wordt voor de duur van het filmfestival een internetcafé ingericht. In dit Medialab, powered by Wanadoo kunnen festivalbezoekers gebruikmaken van tien PCs met internettoegang. Wanadoo verzorgt hiervoor een razendsnelle verbinding.

In nauwe samenwerking met de organisatie van het filmfestival biedt Wanadoo een SMS-prijsvraag en een SMS-infoservice aan. Vanaf 21 januari tot en met 27 januari wordt er iedere dag per SMS een vraag naar de deelnemers aan de prijsvraag gestuurd, die via de website beantwoord kan worden. Er zijn dagelijks verschillende prijzen te winnen, zoals festivalbonnen waarmee gratis een film naar keuze bezocht kan worden.

In de periode van 24 januari tot en met 4 februari 2001 kunnen mobiele gebruikers via SMS dagelijks officieel festivalnieuws ontvangen. Per dag wordt er minimaal één SMS-bericht met festivalnieuws verstuurd, dat rechtstreeks wordt aangeleverd door de organisatie van het International Film Festival Rotterdam. Zowel voor de SMS-infoservice, als voor de prijsvraag, kan iedereen met een mobiele telefoon zich gratis aanmelden op http://film.wanadoo.nl.

Onder het bekende filmmotto When it rains, it pours biedt Wanadoo tijdens het festival een parapluservice aan. Festivalbezoekers kunnen iedere dag gebruikmaken van de 3.000 Wanadoo-paraplus die bij de uitgangen van verschillende festivallocaties worden uitgereikt om de bezoekers een nat pak te besparen wanneer zij zich naar een andere festivallocatie begeven.

Op de speciale Wanadoo film-site () wordt gedurende het festival uitgebreid verslag gedaan. Naast nieuwsberichten, recensies en interviews in woord en beeld, ligt de nadruk daarbij op streaming video. Bezoekers kunnen tal van filmfragmenten bekijken en dagelijks de videoverslagen vanuit Rotterdam volgen. Ook kunnen zij van gedachten wisselen met andere filmliefhebbers in de film-chat.

Over Wanadoo
Wanadoo is een merk van France Telecom dat de internetdiensten voor consumenten omvat. In Nederland wordt Wanadoo op de markt gebracht door EuroNet Internet BV, een volledige dochter van Wanadoo S.A. Met een breed scala van internetdiensten, waaronder het gratis Wanadoo Free-abonnement en verschillende abonnementen voor internet via de kabel, biedt Wanadoo iedere Nederlander op maat gesneden mogelijkheden om toegang te krijgen tot internet. Het webportaal www.wanadoo.nl biedt daarbij een keur van diensten en informatie. Internationaal telt Wanadoo ruim twee miljoen abonnees.