PERSBERICHT

De grootste en snelst groeiende portal voor HRM-professionals lanceert een B2B community voor HRM-geïnteresseerden: www.hrm-netwerk.nl.

Het succes van de portal voor HRM-professionals en de vragen van gebruikers heeft Human Investment doen besluiten een HRM-community op te zetten. Deze portal helpt de HRM-professional om op een gemakkelijke manier op het web relevante informatie te vinden. Basis vormt het dagelijks ververste HRM-gerelateerd nieuws. Hiermee is de bezoeker van HRM-netwerk altijd up-to-date. Daarnaast bevat de site de zeer uitgebreide en succesvolle link-pagina, vacatures voor HRM-pro s, een documenten-database en een forum om kennis en ervaring uit te wisselen. Bezoekers kunnen zich opgeven voor een nieuwsbrief (oplage 2.000). De site gaat op 24 januari a.s. op het net.

In de (zeer) nabije toekomst worden services aan de community toegevoegd zoals een Cafetaria-systeem online. Hiermee kunnen werkgevers en werknemers online arbeidsvoorwaarden ruilen en de gevolgen hiervan meteen zien.

De oorspronkelijke portal heeft na ongeveer een jaar een record aantal (NedStat) views van 10.000 per maand gehaald. De groei is maandelijks circa 20%. Alhoewel er geen exacte marktgegevens bekend zijn, lijkt het er op dat van de 16.000 tot 24.000 HRM-ers, een zeer aanzienlijk deel van deze service gebruik maakt. Dat de bezoekers professionals zijn, blijkt uit de gebruikersstatistieken: meer dan 80% van de bezoeken vindt plaats tijdens kantooruren.

Oorspronkelijk is de portal opgezet als service voor HRM-ers om naamsbekendheid te genereren voor Human Investment. Dit Amsterdamse bureau biedt consultancy op het gebied van flexibele beloningssystemen.

Vanaf het begin is gebruik gemaakt van de actieve en passieve input van de gebruikers. Door een link-tracker wordt goed in de gaten gehouden waar de interesse van de gebruikers ligt. Daarnaast is er een aantal actieve gebruikers dat zorgt voor een continue stroom van nieuwe links. Ook wordt bij een aantal andere Werk & Carrière-sites voor de zogenaamde content gezorgd. Op die manier wordt er al vanaf het begin gewerkt op een community-achtige manier: een club van mensen die kennis met elkaar delen. Gezien de pragmatische instelling van deze beroepsgroep is in de opzet gekozen voor een typische B2B opzet van de site.

Contactpersoon: Christian Janssen

tel 020-4910071

fax 020-4910051

e-mail: christian@humaninvestment.nl