Voorlichtingsbureau Vlees

Keywords:

Persbericht d.d. 1/23/2001

4e kwartaalwinnaar wedstrijd Tophoreca & Varkensvlees

Met opnieuw een winnaar heeft de actie Tophoreca & Varkensvlees van het Voorlichtingsbureau Vlees deze maand een succesvolle afsluiting gekregen. Ditmaal valt Stefan Zijta van het Hof van Sonoy in Blokzijl in de prijzen. Hij krijgt op 24 januari a.s. een oorkonde uitgereikt voor het meest creatieve varkensvleesgerecht.

Stefan Zijta ontvangt de oorkonde voor zijn met ganzenlever gevulde speenvarkenfilet, sauterne zuurkool, terrine van linda darling aardappel, een kroketje van schweine haxe en Zwolsche mosterd begeleid door een maderasaus met rozemarijn. Een gerecht dat qua creativiteit, originaliteit, toegepaste keukentechnieken en keuze van het vleesdeel volgens de jury er als beste uitsprong. De overige genomineerden waren Frank Heidkamp van Café-Restaurant Naats in Oldenzaal, Eric van Veluwen van Restaurant de Woeste Hoeve in Woeste Hoeve en Jan Cremers van Hotel-Restaurant De Grote Waay in Well (nabij Venray). Het Voorlichtingsbureau Vlees kan met haar actie Tophoreca & Varkensvlees, die van januari tot en met december 2000 duurde, terugzien op een succes. Maar liefst 100 cuisiniers gingen de uitdaging Wie zet het mooiste varkensvleesgerecht op de menukaart aan. Dit resulteerde in een groot aantal kwalitatief hoogstaande inzendingen, aldus de jury, waaruit elk kwartaal een winnaar gekozen moest worden. Zij krijgen door het Voorlichtingsbureau Vlees een truffeltrip aangeboden naar Frankrijk.

Ter afsluiting van deze wedstrijd zal er nog een grote finale plaatsvinden op een speciale locatie in Nederland. De kwartaalwinnaars kunnen hun kookkunsten en winnende gerecht nogmaals voor een deskundige jury presenteren, waarna er een algehele winnaar bekend wordt gemaakt die de gouden krulstaart in ontvangst zal nemen!