Keywords:
Persbericht d.d. 1/23/2001
4e kwartaalwinnaar wedstrijd Tophoreca & Varkensvlees
Met opnieuw een winnaar heeft de actie Tophoreca & Varkensvlees van
het Voorlichtingsbureau Vlees deze maand een succesvolle afsluiting
gekregen. Ditmaal valt Stefan Zijta van het Hof van Sonoy in Blokzijl
in de prijzen. Hij krijgt op 24 januari a.s. een oorkonde uitgereikt
voor het meest creatieve varkensvleesgerecht.
Stefan Zijta ontvangt de oorkonde voor zijn met ganzenlever gevulde
speenvarkenfilet, sauterne zuurkool, terrine van linda darling
aardappel, een kroketje van schweine haxe en Zwolsche mosterd begeleid
door een maderasaus met rozemarijn. Een gerecht dat qua creativiteit,
originaliteit, toegepaste keukentechnieken en keuze van het vleesdeel
volgens de jury er als beste uitsprong. De overige genomineerden waren
Frank Heidkamp van Café-Restaurant Naats in Oldenzaal, Eric van
Veluwen van Restaurant de Woeste Hoeve in Woeste Hoeve en Jan Cremers
van Hotel-Restaurant De Grote Waay in Well (nabij Venray).
Het Voorlichtingsbureau Vlees kan met haar actie Tophoreca &
Varkensvlees, die van januari tot en met december 2000 duurde,
terugzien op een succes. Maar liefst 100 cuisiniers gingen de
uitdaging Wie zet het mooiste varkensvleesgerecht op de menukaart aan.
Dit resulteerde in een groot aantal kwalitatief hoogstaande
inzendingen, aldus de jury, waaruit elk kwartaal een winnaar gekozen
moest worden. Zij krijgen door het Voorlichtingsbureau Vlees een
truffeltrip aangeboden naar Frankrijk.
Ter afsluiting van deze wedstrijd zal er nog een grote finale
plaatsvinden op een speciale locatie in Nederland. De kwartaalwinnaars
kunnen hun kookkunsten en winnende gerecht nogmaals voor een
deskundige jury presenteren, waarna er een algehele winnaar bekend
wordt gemaakt die de gouden krulstaart in ontvangst zal nemen!