Provincie Groningen

Groningen, 23 januari 2001 Persbericht nr. 4
Gezamenlijk persbericht van de Provincie en de gemeente Groningen Uitnodiging aan de pers
Bijeenkomst "instandhouden iepenbestand in Groningen" Op woensdag 24 januari a.s. om 14.00 uur vindt in de Statenzaal van het Provinciehuis een bijeenkomst plaats over iepziektebestrijding. De bijeenkomst wordt belegd door de gemeente en de provincie Groningen en de Vereniging Groninger Gemeenten en is bedoeld voor de Groningse bestuurders die de bestrijding van de iepziekte in hun portefeuille voeren.
Bij deze bijeenkomst gaat het erom via een gezamenlijke aanpak de iepziekte - een bij uitstek intergemeentelijke problematiek - een halt toe te roepen in het Noorden.
De bijeenkomst zal tot ca. 16.00 uur duren. Deskundigen van de Universiteit van Amsterdam en van de Iepenwacht zullen aanwezig zijn om het belang van een gezamenlijke iepziektecampagne toe te lichten en de aanpak uiteen te zetten.
U wordt van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnmene met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129