ESSENT NV

Jorritsma per satelliet bij ICT-persconferentie Groningen

Groningen wordt groot internationaal internetknooppunt. Minister Jorritsma van Economische Zaken voert morgen (24 januari) per satelliet het woord op de persconferentie die de gemeente Groningen belegt over ontwikkelingen op de digitale snelweg. Groningen ziet voor zichzelf als stedelijk alternatief een belangrijke rol weggelegd voor de steeds drukker wordende Randstad. Een aantal bedrijven, waaronder twee Amerikaanse multinationals, heeft plannen ontwikkeld waardoor Groningen zich kan ontwikkelen tot een belangrijk internationaal internetknooppunt. Minister Jorritsma ziet deze ontwikkeling niet alleen als een impuls voor Noord-Nederland, maar verwacht ook dat Groningen als ICT-knooppunt bij kan dragen aan haar ambitie Nederland koploper te maken op de Elektronische Snelweg (De Digitale Delta).

De persconferentie wordt, zoals eerder gemeld, gehouden op woensdag 24 januari om 10.30 uur in de oude raadszaal van het Stadhuis van de gemeente Groningen, Grote Markt 1. Alle betrokken partijen, waaronder Essent, zullen daar de plannen toelichten en de minister van Economische Zaken zal vanuit haar verantwoordelijkheid het belang van dit initiatief schetsen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jan Arie Bijl van de gemeente Groningen. (050)367 80 11 of 06-511 066 02, e-mail j.a.bijl@roez.groningen.nl. Voor Essent: Edwin van Laar, (050) 853 4009 of 06-15 0555 833.

23 jan 01 16:15