Gemeente Leusden

24-01-01
Milieucentrum Leusden geeft kinderen les in de natuur

Het Milieucentrum Leusden geeft de komende maanden natuur- en milieulessen aan Leusdense basischolieren. Voor januari en februari staan de knotlessen op het programma die het Milieucentrum Leusden verzorgt in samenwerking met Stichting De Boom en Landschapsbeheer Utrecht.

Leerlingen van tien basisscholen krijgen knotles, dit jaar voor het eerst in de Schoolsteegbosjes. Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers knotten de kinderen de elzen. Gewapend met veiligheidshandschoenen en een kleine zaag zorgen zij dat een deel van het natuurgebied bij de Schoolsteegbosjes laag blijft, met als effect een mooie afwisseling van hogere en lagere landschapselementen.

De knotlessen vinden plaats bij de Hamersveldse Wetering aan de Schoolsteeg van 9.00 tot 11.30 uur op 22, 24, 26, 29 en 31 januari en op 2, 5, 7, 9, 12 en 14 februari. In februari, maart en april brengen de kinderen een ochtend een bezoek aan een boer en krijgen boerderijles. Van april tot en met juni volgen lessen over mieren, vleermuizen, trekvogels en bijen. De kinderen nemen op locatie een kijkje bij de vleermuizen en trekvogels.

Het Milieucentrum Leusden is voor uitvoering en begeleiding van deze lessen op zoek naar vrijwilligers. Geinteresseerden kunnen informatie krijgen op telefoonnummer 033-4945496.