IBM introduceert versie 5.1 van WebSphere Commerce Suite Efficiënte ontwikkeling van snelle sites voor wereldwijde e-commerce

Amsterdam, 24 januari 2001 - IBM introduceert WebSphere Commerce Suite versie 5.1, e-commerce software waarmee goederen en diensten kunnen worden verkocht zonder dat landsgrenzen en cultuurverschillen een belemmering vormen. De software maakt e-commerce sites nu ook toegankelijk vanaf handheld computers en biedt daarmee functionaliteit voor m-commerce (mobiel zakendoen).

IBM WebSphere Commerce Suite, de eerste geïntegreerde e-commerce oplossing, verschaft diverse gebruiksvriendelijke functies voor contentbeheer, relatiemarketing, orderbeheer en betalingen voor alle soorten internetbedrijven (business-to-business, business-to-consumer en elektronische marktplaatsen).

"Grensoverschrijdend zakendoen is essentieel voor de toename van de klanten-loyaliteit en dus de omzet", aldus Erik Vos, Directeur IBM Software. "Als bedrijven zich niet bezig hoeven te houden met verschillende belastingstelsels en leveringsvoorwaarden kunnen zij zich concentreren op betere marketingcampagnes waardoor hun omzet stijgt en het ROI verbetert."

Volgens schattingen van IDC heeft 60% van de business-to-business bedrijven stappen ondernomen om hun websites geschikt te maken voor een wereldwijd publiek. IDC voorspelt dat deze bedrijven dankzij hun inspanningen gemiddeld 15% meer inkomsten uit het buitenland ontvangen dan concurrenten die deze moeite niet hebben genomen.

WebSphere Commerce Suite bevat kant-en-klare functies voor business intelligence en gebruiksvriendelijke interfaces. Hiermee kunnen managers dynamische marketingcampagnes, productpromoties, kortingsacties en advertenties ontwikkelen die zijn gericht op specifieke klanten, en daarbij gebruikmaken van krachtige business rules-technologie.

Beschikbaarheid
WebSphere Commerce Suite 5.1 is in het Engels direct beschikbaar voor Microsoft Windows NT en komt eind februari in het Engels beschikbaar voor AIX. Later dit kwartaal komt versie 5.1 ook wereldwijd beschikbaar in tien talen voor Windows NT, AIX, Windows 2000 en Solaris. Versies voor Linux en IBM iSeries komen later dit jaar op de markt.

IBM Software
IBM is 's werelds grootste IT-onderneming met 80 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsinnovatie. Met een productaanbod bestaande uit applicaties, middleware en besturings- systemen voor de meest uiteenlopende computerplatforms, reikt IBM Software haar klanten alle middelen aan om in dit nieuwe tijdperk van elektronisch zakendoen mee voorop te lopen.

Internet-gebruikers kunnen ook voor nadere informatie over IBM en haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is http://www.ibm.com. Meer informatie over IBM Software is te vinden op http://www.ibm.com/software. Meer informatie over IBM e-business is te vinden op http://www.ibm.com/e-business.