Den Haag, 24 januari 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN DIJSSELBLOEM EN BELINFANTE (PVDA) AAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN FINANCIËN EN VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN


1. Heeft u kennis genomen van het bericht dat het Amsterdamse poppodium Winston Kingdom vanaf maart geen live muziek meer kan brengen als gevolg van wijzigingen in het nieuwe belastingstelsel? (1)


2. Hebben u al meer signalen bereikt van culturele instellingen en organisaties die om deze reden in de problemen komen?


3. Is het waar dat buitenlandse artiesten afzien van optredens in Nederland vanwege de nieuwe belastingregels voor artiesten?

4. Bent u ook van mening dat de administratieve consequenties van de nieuwe regelingen een te grote belasting vormen, zeker in relatie tot de omvang van de vergoedingen en het betaalde loon voor popbands?

5. Is het mogelijk met name beginnende popbands met zeer lage vergoedingen uit te zonderen van de artiestenregeling door hierin een drempelbedrag in te bouwen?

6. Bent u bereid op korte termijn met de cultuursector in overleg te treden om te kijken naar de oplossingen voor deze problematiek?
(1) Het Parool, 23 februari 2001

Informatie Secretariaat Stichting Informatiecentrum Nabestaandenuitkeringen en pensioenen:

- 070 - 3634832.