PERSBERICHT WIND SAFE dd. 22 januari 2001

TOCHT VOORTAAN WERKELIJK BEHEERSBAAR

Overal waar grote aantallen mensen vlot naar binnen en naar buiten moeten kunnen wordt veel geklaagd over tocht. Kou, verkoudheid en torenhoge energierekeningen worden dikwijls voor lief genomen om klanten en bezoekers ongehinderd doorgang te verlenen. Dat is nu in zeer veel gevallen niet meer nodig door een nieuw tochtbeschermingsysteem.

TOCHT

Als je buiten in een open vlakte loopt komt het niet in je op om te zeggen "wat tocht het hier". Pas als je in een smalle straat komt, of door een tunnel, voel je een versnelling van de luchtstroom die een verlaging van de gevoelstemperatuur veroorzaakt. Dit noemen we tocht. Thuis kennen we dat ook. Er wordt aangebeld en als er maar ergens in huis een raam of buitendeur open staat heeft de wind vrij spel als de voordeur open gaat. Daarom hebben onze huizen een hal en soms ook nog een tochtdeur. Ook bij de entree van winkels en grote gebouwen bestaat dat probleem, maar omdat hoge eisen worden gesteld aan de toegankelijkheid en door gebrek aan veelal kostbare ruimte, blijven adequate maatregelen meestal uit. Gevolg is een relatief hoog ziekteverzuim bij personeel aan kassa's en counters en veel te hoge energiekosten.
In samenwerking met een grootwinkelbedrijf zijn 2 jaar lang tests uitgevoerd om een optimaal systeem te ontwikkelen wat heeft geresulteerd in een 5 tal plaatsingen van Wind Safe systemen die uitstekend voldoen.

VERDEEL EN BEHEERS

Wind Safe gaat uit van het verdeel en beheers principe. Wind die tegen een dicht scherm komt zoekt een weg er langs of er overheen. Wanneer wind echter tegen een Wind Safe scherm komt gaat een gedeelte door het speciaal geprofileerde gaas en een gedeelte gaat er om heen. Hierdoor wordt de onderdruk achter het scherm gecompenseerd en zodoende de luchtverplaatsing binnen de entree tot een minimum gereduceerd.

TOCHT HET LIEFST BUITEN BESTRIJDEN

Wind Safe bestrijdt tocht bij voorkeur buiten de deur. Dat geeft de meeste ruimte en energiebesparing. Aangezien echter elke entree en elk pand anders is gesitueerd, wordt eerst een uitgebreide tochtmeting uitgevoerd. Daarna worden de mogelijkheden onderzocht het systeem buiten te plaatsen.

MOLESTBESTENDIG

Het systeem bestaat uit transparante elementen van roestvrij staal en gevelelementen van veiligheidsglas.
Alle onderdelen zijn modern, strak van vorm, onderhoudsvrij en molestbestendig.

Er zijn echter situaties waarbij het onmogelijk is het systeem buiten te plaatsen. Om ook hiervoor een oplossing te bieden heeft Wind Safe een tochtreductiekast ontwikkeld die met hetzelfde principe werkt nl.

DE TOCHTREDUCTIEKAST

Deze kast staat op wielen en kan zo nodig enkele meters achter de ingang, bij voorkeur pal op de wind worden geplaatst. Het effect is verbazingwekkend. Het lijkt of alle tocht naar de kast wordt getrokken en voorbij de kast voel je, zelfs bij windkracht 7, amper lucht verplaatsen zodat koude lucht niet verder het pand binnen dringt. De tochtkast wordt uitgevoerd in roestvrij staal met kunststof en kan ook nog dienst doen als reclamedrager.

De Wind Safe systemen zijn positief beoordeeld door de ARBO-dienst en opgenomen in de z.g. FARBO-lijst. Ze komen daardoor in aanmerking voor subsidie van de overheid. Beide systemen zijn in Nederland ontwikkeld en volledig gepatenteerd.

Het ziet er naar uit dat de tochtbescherming door Wind Safe systemen een forse bijdrage gaat leveren aan de bestrijding van de ongemakken die tocht in ons winderige land veroorzaakt.
E-mail : info@windsafe.nl Internet: www.windsafe.nl

WIND SAFE
Theerestraat 91, 5271 GC St.Michielsgestel
Informatie: P.J.M. vander Heijden 073-6900909 mobiel: 06-51555744