ING Groep

Amsterdam, 24 januari 2001 ING Vastgoed heeft het Armstrong Jones Retail Fund in Australië overgenomen
ING Vastgoed heeft het beursgenoteerde Armstrong Jones Retail Fund in Australië overgenomen. Het fonds was genoteerd aan de Australische effectenbeurs onder de code AJR. ING heeft het fonds verworven voor een bedrag van AUS$ 388 miljoen. De transactie is goedgekeurd door de Australische autoriteiten en de aandeelhouders. Het fonds is nu een gesloten beleggingsfonds dat niet langer aan de Australische effectenbeurs genoteerd is. ING Vastgoed heeft de naam van het fonds veranderd in ING Retail Fund Australia. Het ING Retail Fund Australia bestaat uit 7 winkelcentra in de staten Western Australia, Victoria en New South Wales. Het fonds vertegenwoordigt een totale waarde van AUS$ 357,5 miljoen.

ING Vastgoed is voornemens het fonds op termijn uit te breiden tot een boekwaarde van circa AUS$ 1 miljard. ING Vastgoed zal aan institutionele beleggers de mogelijkheid gaan bieden om te participeren in het ING Retail Fund Australia. Wel zal ING Vastgoed zelf een substantieel aandeel blijven behouden in het fonds.

Deze overname is een mooie aanvulling op de bestaande asset management portefeuille van ING Vastgoed in Australië die nu samen met het vastgoed uit het ING Retail Fund Australia een waarde van AUS$ 460 miljoen vertegenwoordigt.