Compaq coalitiepartner van Digitaal Trapveld
Eerste Digitaal Trapveld van start in Groningen
Gouda, 24 januari 2001 - Compaq kondigt haar participatie in het project 'Digitaal Trapveld' aan, waarbij het bedrijf de Digitale Trapvelden gratis of tegen gereduceerde tarieven van hardware en ICT-diensten voorziet. Het gaat daarbij om gemiddeld 20 pc's per trapveld, alsmede 1 server die zij gratis van Compaq ontvangen. Daarnaast verzorgt Compaq de training voor Insight Manager, de beheersoftware voor Compaq ProLiant-servers die het centrale punt vormen in het netwerk van een Digitaal trapveld. Minister van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid heeft op 22 januari in Groningen de aftrap verricht van het eerste 'Digitale Trapveld'. Het Digitaal Trapveld-project - een initiatief van minister Van Boxtel - betreft het opzetten van gelegenheden in achterstandswijken van de dertig grote steden, waar achterstandsgroepen op een toegankelijke wijze kennis kunnen maken met computers en Internet. "We vinden het van groot maatschappelijk belang dat de digitale kloof die is ontstaan tussen mensen die wel toegang hebben tot ICT en mensen die dat niet hebben, zo klein mogelijk blijft. Vandaar dat we graag initiatieven ondersteunen die dit proberen te bewerkstelligen. Het Digitaal Trapveld spreekt ons bijzonder aan omdat het een breed draagvlak realiseert voor toegang tot computers en internet. Het sluit bovendien volledig aan op Compaq's visie Everything To The Internet", zegt Erik van der Meijden, Algemeen Directeur van Compaq Computer B.V. "Daarom richten we ons niet alleen op mensen die zich een Compaq pc kunnen veroorloven, maar spannen we ons ook in om samen met overheid en digitale partners iedereen een kans te geven op de elektronische snelweg." Het Digitaal Trapveld Stadsdeel Zuid dat minister Van Boxtel heeft geopend wil het inwoners van Groningen makkelijk maken vaardigheid te krijgen in het omgaan met de moderne communicatiemiddelen zoals Internet en e-mail. Het Digitale Trapveld richt zich op de inwoners van het Groningse stadsdeel die niet makkelijk via werk, school of leefomgeving met computers in aanraking komen, zoals ouderen, alleenstaanden zonder kinderen, mensen zonder werk, mensen in de marge van de samenleving en mensen met een gering inkomen. Het trapveld beschikt nu over tien computers, randapparatuur, een aantal printers en diverse softwarepakketten. Verder worden cursussen gegeven, waaronder basisgebruik computer, een cursus Internet en een cursus Windows en Word. Digitaal Trapveld wordt ondersteund door een coalitie van bedrijven onder de naam 'FC Digitaal Trapveld'. De coalitie bestaat naast Compaq onder andere uit Arthur Andersen, Cisco Systems, CTG, Getronics, IBM, KPN, Microsoft, Ordina, Roccade, TAS Groep en de stichting Nederland Kennisland. FC Digitaal Trapveld helpt met de realisatie van de eerste digitale trapvelden in Nederland. Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl. COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -
Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Op aanvraag is illustratiemateriaal verkrijgbaar van de aftrap van het eerste Digitale Trapveld door minister Van Boxtel.