Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

ERNST AND YOUNG

PERSUITNODIGING: Hofstadlezing met Frits Bolkestein


Europees Commissaris mr drs F. Bolkestein verzorgt op vrijdag 26 januari aanstaande in de Grote Kerk te Den Haag de tweede Hofstadlezing. Hij zal in zijn lezing terugblikken op de EU-top in Nice en vooruitkijken naar de toekomst van de Europese samenwerking. Een panel, met onder anderen FNV-voorzitter Lodewijk de Waal, geeft aansluitend een reactie op de lezing.

De jaarlijkse Hofstadlezing - een initiatief van de Haagsche Courant en Ernst & Young - biedt een toonaangevende spreker de gelegenheid haar of zijn visie te ontvouwen op actuele en toekomstige financieel-economisch ontwikkelingen. Vorig jaar verzorgde minister G. Zalm van Financiën de eerste editie van de Hofstadlezing.

De Grote Kerk bevindt zich in het centrum van Den Haag (adres: Rond de Grote Kerk 10).

Voorafgaand aan de Hofstadlezing wordt vanaf 16.30 uur een High Tea geserveerd.

De lezing zelf begint om 18.00 uur. Na de lezing vindt vanaf circa 18.30 uur onder leiding van adjunct-hoofdredacteur Dick Toet van de Haagsche Courant een paneldiscussie plaats met Lodewijk de Waal (voorzitter FNV), Peter de Vries (chef stadsredactie HC en oud-correspondent te Brussel) en Jan den Hartog (bestuursvoorzitter Ernst & Young). Om circa 19.00 uur wordt de plenaire bijeenkomst afgesloten en bestaat voor genodigden nog de gelegenheid om iets te drinken.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om de gehele bijeenkomst dan wel onderdelen ervan bij te wonen. Aanmelding door de schrijvende pers is welkom maar niet noodzakelijk. R/TV-redacties wordt wel verzocht zich van te voren aan te melden.

Het is nog niet bekend of en zo ja wanneer de integrale tekst van de Hofstadlezing vooraf beschikbaar komt.

Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter Jan-Willem Wits van Ernst & Young, tel. 010 407 4359/ 06 21 25 25 15.

08 jan 01 14:40