Gemeente Velsen

Velsen, 18-1-2001

Wijkschouw IJmuiden-West

Vrijdagmiddag 26 januari zal een afvaardiging van het wijkplatform IJmuiden-West een wijkschouw houden in de buurt. Het doel van de wijkschouw is een inventarisatie te maken van de situatie in de buurt. Welke knelpunten zijn er in de inrichting van de openbare ruimte en wat kan er worden verbeterd?

De afvaardiging, die naast de wijkwethouder Romeijn, de wijkcoördinator Jos Houkes en wijkbeheerder Jan Scheffers zal bestaan uit een vertegenwoordiging van het wijkplatform, de opzichter van de groenploeg, de Brulboei en de politie, zal vanaf 13.15 zowel fietsend als lopend de wijk bezichtigen. Tijdens de schouw kunnen omwonenden hun vragen en opmerkingen doorgeven.

De route van de wijkschouw is als volgt: 13.00 uur Verzamelen in de Brulboei 13.15 uur Op de fiets naar de speelplek aan de Marconistraat:
Lopend via: Sirenestraat, Bakkerstraat, Roemerstraat,
Kompasstraat en Vleetstraat

Via Havenkade fietspad naar Dokweg

14.00 uur (Korte stop zijkant Halkade achter Mercuur)
Doorfietsen naar Ericsonstraat-Prins Hendrikstraat en Visseringstraat 14.30 uur (Korte stop hoek Sluisplein-Amstelstraat)
Rondje lopend langs het speelplekje richting Maritiem Instituut en Sluisplein.
Via poortje tussen eengezinswoningen Kanaalstraat naar Ir. Justus Dirksstraat richting Thalia Theater.
Terug door Jägerstraat.
Oranjestraat-Breesaapstraat (voetbalveldje) naar S.P. Kuyperplantsoen.
15.00 uur (Korte stop S.P. Kuyperplantsoen-Willemsplein) Via Cronjéstraat-Wilhelminakade tot het Witte Theater terug naar de Brulboei. 15.30 Aankomst in de Brulboei

Na afloop is er een informeel samenzijn waar gelegenheid is om vragen te stellen.

Voor meer informatie over dit persbericht (nr. 01.006): AZC Ð Penny McLaughlin - 0255-567250