PERSBERICHT

Amersfoort, 26 januari 2001

Verdubbeling christelijke tv-programma s in Roemenië

HILVERSUM Dankzij een subsidie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is de christelijke tv-organisatie Master Media in Roemenië in staat twee maal zoveel programma s te produceren. Dit meldt Stichting 3xM in Hilversum, die het werk van Master Media ondersteunt.

Het ministerie zal de komende drie jaar in totaal 489.000 gulden subsidie verlenen aan 3xM, ten behoeve van de christelijke tv-organisatie die sinds 1996 3xM-partner is. Het bedrag wordt verstrekt in het kader van het programma Maatschappelijke Transformatie Midden- en Oost-Europa (matra) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en zal onder andere worden gebruikt voor aanvullende apparatuur en televisietraining.

De programma s van Master Media worden uitgezonden door tien regionale stations. Ook de nationale televisie zendt regelmatig items van de 3xM-projectpartner uit. "Dat is heel bijzonder wanneer je bedenkt dat protestantse christenen een minderheid vormen in de Roemeense samenleving", aldus 3xM-directeur Martien Timmer.

Noot voor de redactie