Politiebericht Groningen: diverse 26-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdag 26 januari 2001

dagelijkse berichten

Groningen: man gewond na ruzie
In een flatwoning aan de Jan Steenstraat raakte gisterochtend een 34-jarige Groninger gewond nadat hij door een 31-jarige stadjer met een mes was gestoken. De politie stelde een onderzoek nadat getuigen een ruzie tussen beide mannen hadden gemeld. Bij de flatwoning troffen agenten de 31-jarige stadjer in het portiek aan. Hij bleek onder het bloed te zitten. Toen agenten bij de woning kwamen bevond zich daar het slachtoffer. Hij bleek een steekwond en enkele hoofdwonden te hebben opgelopen. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden gebracht. In de woning trof de politie vele vernielingen aan en het mes waarmee vermoedelijk is gestoken. De politie hield de 31-jarige stadjer aan, die is ingesloten. Hoe het incident is ontstaan is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: ruzie in slaaphuis
Gisterochtend raakte een bewoner van een opvanghuis aan de Hoekstraat gewond. De man kreeg ruzie met een andere bewoner, waarna een worsteling ontstond. Hierbij werd het slachtoffer met een mes gestoken, waarna de dader het pand uitvluchtte. Het slachtoffer moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie kent de dader en hoopt hem binnenkort aan te houden.

Groningen: vernielingen en bedreigingen
In een woning aan de Pottebakkersrijge heeft de politie gisteren in de vroege ochtenduren twee stadjers aangehouden. De beide mannen, een 42-jarige stadjer en een 46-jarige bewoner van het pand, hadden vernielingen aangericht bij een medebewoner. Zij bedreigden deze 26-jarige bewoner en vernielden zijn huisraad. De bewoner deed aangifte. De verdachten werden aan het bureau gehoord en daarna heengezonden.

Winsum: aanhouding voor bedreiging
Aan de Ringoven in Winsum heeft de politie donderdagochtend een 48-jarige man en een 30-jarige vrouw aangehouden. De man wordt verdacht van het uiten van bedreigingen en dreigen met wapengeweld tegen over een provinciale ambtenaar en overige overheidsdienaren. Tijdens de zoeking naar wapens voldeed de vrouw niet aan de bevelen van de politie en werd ook aangehouden. Er werden geen wapens aangetroffen. Beide verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Hoogezand: autos opengebroken
Donderdag werd geconstateerd dat vermoedelijk aan het begin van de week op een garageterrein aan de Hoofdstraat in Hoogezand vijf autos waren opengebroken. De autos stonden op het bedrijfsterrein van de garage en waren op een grove wijze open gebroken. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Leek: fietser (12) in botsing met vrachtauto
Door krachtig te remmen en goed bij te sturen kon een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ommen voorkomen dat een 12-jarige fietser op de Tolberterstraat in Leek onder zijn wielen kwam. De jongen stak vanaf het fietspad de weg over op het moment dat de vrachtwagen eraan kwam. Hij werd geraakt door de rechtervoorkant van de wagen en kwam op het wegdek terecht Bij controle in he ziekenhuis bleek zijn letsel mee te vallen.

Sappemeer: twee mannen aangehouden voor beroving In de Noorderstraat in Sappemeer heeft de politie donderdagavond twee mannen ( 25 en 30 jaar) uit Groningen aangehouden voor het bedreigen en beroven van een man in twee horecagelegenheden in die straat. De mannen dreigden met een vuurwapen en kregen van een man uit Sappemeer een bedrag van een paar honderd gulden. De gewaarschuwde politie kon de mannen op basis van het signalement aanhouden. Het wapen waar nog met een speurhond naar gezocht is werd niet aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Nieuwolda: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
Een 42-jarige automobilist uit Oude Pekela reed donderdagmiddag met een gemiddelde snelheid van 144 km per uur over de 80 km weg van de Provincialeweg N362 bij Nieuwolda. De hoogste snelheid die gemeten werd door de videoauto was 160 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: woningbrand
Een woning aan de Garst in Winschoten raakte donderdagmiddag in de brand. Tijdens afwezigheid van de bewoners zag een passant dat er vlammen uit het dak sloegen. Het vuur is vermoedelijk op de bovenverdieping begonnen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Het gezin is elders ondergebracht.

Stadskanaal: jongens aangehouden voor inbraken in garages De politie in Stadskanaal heeft donderdagmiddag drie jongens (12, 14 en 15) aangehouden voor inbraken in garages aan de Iepenlaan. De politie trof de jongens aan nadat een getuige melding had gemaakt dat er vuurtje gestookt zou worden bij de garages. Ter plekke bleken enkele garages te zij opengebroken. De 12-jarige jongen werd direct aangehouden de andere gingen er hard lopend vandoor. Twee jongens konden later worden aangehouden en zijn ingesloten voor onderzoek.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844