Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 9.30 uur
Gestolen auto gevonden

IJSSELSTEIN Politiemensen controleerden donderdagavond rond zeven uur een auto op het Kameraplein. De auto bleek gestolen in Heerhugowaard. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachten woninginbraak aangehouden

HOUTEN De politie hield donderdagmiddag drie mensen aan die verdacht worden van een woninginbraak aan de Guldenslag. Getuigen hadden de inbraak in de woning gezien en waarschuwden de politie. Die hield op de Rondeel een auto aan met drie passagiers die aan de signalementen voldeden. Het ging om een 32- en een 18-jarige inwoner van Ede en een 18-jarige vrouw uit Huizen.
Het is niet duidelijk of er iets uit de woning is weggenomen. De politie gaat door met het onderzoek in deze zaak.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Een verkoopster van een winkel aan de Passage kreeg donderdagmiddag klappen van een winkeldief toen zij hem wilde tegenhouden. De winkeldief, een 28-jarige inwoner van Utrecht, is door stadswachten aangehouden.
De man probeerde kleding te stelen uit een winkel. De verkoopster zag dat en probeerde hem tegen te houden, waarop de winkeldief de verkoopster een paar klappen gaf. Hij probeerde er vandoor te gaan zonder kleding, maar werd door stadswachten aangehouden.

Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN In het kader van de actie Veilig door de Lopikerwaard hield de politie een gordelcontrole op de provinciale weg N210. Zestien mensen kregen een bekeuring van 90 gulden voor het niet dragen van de autogordel.
Op de N204 in Lopik werd donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Van de 711 gecontroleerde voertuigen reden zestien harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 106 km/u. Een controle op de N210 bij Benschop leverde donderdagmorgen in ruim twee uur tijd 22 bekeuringen op. Er werden in totaal 962 voertuigen gecontroleerd. Op de plaats van de controle geldt een limiet van 80 km/u. De snelste reed 106.