Persbericht

BEEB realiseert on line warenhuis voor internet service provider Wanadoo

Amsterdam, januari 2001 - - Beeb, toonaangevend in het ontwikkelen van internetapplicaties, heeft in samenwerking met EuroNet Internet BV onlangs het Wanadoo Warenhuis gerealiseerd. Beeb was verantwoordelijk voor het design, de ontwikkeling en de implementatie van het totale bestelsysteem. Wanadoo - in Nederland op de markt gebracht door Casema en EuroNet Internet BV - is de eerste provider in Nederland met een eigen on line warenhuis.

Het aanbod in het Wanadoo Warenhuis biedt een aantal speciaal geselecteerde producten. De producten zijn onderverdeeld in categorieën, zoals man, vrouw, entertainment enzovoort. Beeb ontwikkelde een zeer gebruiksvriendelijk bestelsysteem waardoor de consument met slechts één druk op de knop diverse 'shopping-activiteiten' kan uitvoeren, zoals het gewenste product in zijn 'winkelwagentje' zetten of eruit halen, bestellingen wijzigen of verwijderen, een verlanglijstje aanleggen en uiteindelijk de order versturen naar de leverancier.

'In slechts twee maanden tijd heeft Beeb dit totale bestelsysteem ontworpen en geïmplementeerd. We hebben enkel aangegeven dat de shop thematisch en de functionaliteit groot moest zijn. Beeb beschikt over een goede combinatie van expertise op het gebied van vormgeving en de juiste technische kennis. Ook het feit dat zij een turn-key-systeem konden opleveren was mede doorslaggevend in de keuze voor Beeb', stelt Jan Kees Dunning, Sales Director bij EuroNet Internet BV en verantwoordelijk voor de advertising- en e-commerce-activiteiten van Wanadoo.

'Het bijzondere van ons warenhuis is niet alleen het per categorie geselecteerde productenaanbod, maar eveneens dat het aanbod is afgestemd op specifieke tijden in het jaar, zoals Kerst en Koninginnedag en binnenkort Valentijnsdag. Op deze manier blijft het aanbod vernieuwend en aantrekkelijk voor de consument. Het Wanadoo Warenhuis is pas een paar maanden operationeel, maar we zijn er reeds van overtuigd dat het zal uitgroeien tot een succesvolle e-commercetoepassing voor onze organisatie. Mede dankzij het geavanceerde bestelsysteem dat Beeb voor ons heeft ontwikkeld', zegt Judith Sturkenboom, E-Commerce Manager bij EuroNet Internet BV.

Beeb is tevens verantwoordelijk voor het updaten en onderhouden van het Wanadoo Warenhuis. 'We krijgen op zeer frequente basis de productafbeeldingen aangeleverd door EuroNet en plaatsen deze vervolgens in de juiste categorie. Momenteel zijn we binnen Beeb bezig met de ontwikkeling van een contentmanagement tool. Daarmee kan Wanadoo de thema's met één druk op de knop wisselen, zonder verdere kosten of arbeid. Het is de bedoeling dat in de toekomst de deelnemende leveranciers zelf deze taak op zich gaan nemen om op snelle en eenvoudige wijze nieuwe producten in de shop te plaatsen en prijzen aan te passen', stelt Pieter André de la Porte, directeur van Beeb.

Beeb - Overschiestraat 180, 1062 XK Amsterdam
Telefoon: 020 - 6757906, http//: www.beeb.nl
Over EuroNet Internet BV / Wanadoo
Als dochteronderneming van France Télécom verzorgt EuroNet Internet sinds 1994 inbelabonnementen, netwerkkoppelingen en het in huis beheer van websites en servers voor top-200 bedrijven en het MKB. EuroNet Internet is op te splitsen in twee takken: EuroNet voor het zakelijke gebruik van het internet en Wanadoo voor de consumentenmarkt. Internet service provider Wanadoo wordt in Nederland op de markt gebracht door EuroNet Internet in samenwerking met Casema. Wanadoo is eveneens actief in België, Denemarken, Frankrijk, Marokko, Slowakije en Spanje en telt inmiddels drie miljoen gebruikers in Europa. Nadere informatie over EuroNet Internet BV is beschikbaar op: http://www.euronet.nl.

Over Beeb
Internetbedrijf Beeb is sinds eind 1999 actief in de markt voor op maat gesneden internetapplicaties. Beeb voorziet in maatwerk door creativiteit, vormgeving, technische knowhow en diepgaande kennis van de specifieke klant te combineren. Speerpunten van Beeb zijn contentmanagement, database-en webpublishing, e-commerce-applicaties en systeemintegratie. Dankzij de multidisciplinaire reeks van services en tools realiseerde Beeb al verschillende succesvolle projecten bij organisaties als Newconomy, Letsworkonline, EuroNet Internet/Wanadoo, Rabobank International, Fortis Bank, Funda (NVM) en Holland Media Groep en daarnaast enkele multimedia projecten bij bijvoorbeeld het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Postbank. Met 25 medewerkers beschikt Beeb over een vakkundig team van consultants, vormgevers, ontwikkelaars en systeem-engineers. Beeb is een Microsoft Certified Solution Provider.
Nadere informatie over Beeb is beschikbaar op: http://www.beeb.nl.

Voor redactionele informatie en/of uitgebreide casebeschrijving: Pb0101
Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, e-mail: prinflux@cs.com / www.influx-pr.com.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com