ABVAKABO FNV

Onderhandelaarsakkoord Algemene Arbeidsvoorwaarden bij VVV (26 jan)

Op 25 januari is er een principe akkoord bereikt tussen de vakbonden en de werkgever over de nieuwe Algemene Arbeidsvoorwaarden VVVs. ABVAKABO FNV is tevreden met het principeakkoord en zal het positief voorleggen aan de leden.
Hoofdpunten uit het akkoord zijn:

- Looptijd 15 maanden, van 2 januari 2001 tot en met 31 maart 2002.
- Per 1 april 2001 een loonsverhoging van 2 procent. Per 1 oktober 2001 een verhoging van 1,75 procent en op 1 januari 2002 1 procent erbij.

- De eindejaarsuitkering wordt structureel verhoogd met 0,2 procent. In totaal komt dat uit op een eindejaarsuitkering van 1 procent.
- Er komt een studie naar de werkdruk binnen de VVVs. In een periodiek overleg zal bepaald worden welke maatregelen genomen kunnen worden om werkdruk tegen te gaan.

- Het geoormerkte geld van de kinderopvangregeling zal, als het budget niet optimaal benut wordt, minimaal drie jaar beschikbaar blijven voor uitvoering van de kinderopvangregeling.

- Beide partijen zullen het volgende arbeidsvoorwaardenoverleg verbetering van de secundaire arbeidsvoorwaarden op de agenda plaatsen. Dit naar aanleiding van de vele ontwikkelingen als gevolg van de regiovorming in de sector.

Sinds eind november 2000 zijn de bonden in overleg met de werkgevers. De Algemene Arbeidsvoorwaarden gelden voor de 1600 werknemers van de VVVs.
Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de landelijke adviescommissie van ABVAKABO FNV en daarna krijgen de leden de mogelijkheid zich uit te spreken over het akkoord.