Ministerie van Defensie



Persberichten


Commodore V.d. Born

Benoemingen luchtmachtgeneraals

26-01-2001

In de top van de luchtmacht vinden de komende periode enkele wijzigingen plaats. Belangrijkste is de benoeming van commodore Leo van den Born, momenteel in Den Haag werkzaam als Plaatsvervangend Commandant Operatiën van de luchtmacht, tot plaatsvervangend commandant van het Combined Air Operations Center van de NAVO in Kalkar (Duitsland). Als gevolg van de benoeming, die medio dit jaar ingaat, wordt Van den Born bevorderd tot generaal-majoor.

Tot nieuwe commandant van het Logistiek Centrum van de luchtmacht is kolonel Gerard Meijer benoemd. Dit centrum, gevestigd op de vliegbasis Woensdrecht, is verantwoordelijk voor de onderhouds- en bevoorradingsactiviteiten voor de hele luchtmacht. Kolonel Meijer volgt commodore Folkert Horst op, die medio dit jaar de functie van Sous Chef Ressort Materieel Logistiek, Beleid en Verwerving op het Haagse hoofdkwartier aanvaardt. Meijer wordt met het oog op zijn nieuwe functie bevorderd tot commodore (vergelijkbaar met brigade generaal).

Commodore Henk Emmens, werkzaam als sous-chef bij de Defensiestaf, neemt in de loop van het jaar de functie van Deputy Assistent Chief of Staff van de Intelligence Division bij het Navo-hoofdkwartier SHAPE in Mons, België op zich. Eveneens bij dit hoofdkwartier, is commodore Jo Vandeweijer benoemd tot National Military Representative. Kolonel Geert Bergsma, tot voor kort geplaatst bij het Royal College of Defence Studies in Londen, neemt op korte termijn de functie van Chef Staf tevens Plaatsvervangend Commandant van het Defensie Interservice Commando op zich. Hij wordt hiertoe bevorderd tot commodore.