Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Rijden onder invloed

STOUTENBERG Op de Hessenweg zag de politie donderdagnacht een automobilist rijden waarvan het vermoeden bestond dat de man gedronken had. Tijdens de eerste blaastest bleek het vermoeden juist. De 29-jarige bestuurder uit Achterveld werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk bleek de man 2,00 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een rijontzegging van elf uur kon hij naar huis. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie reed donderdagnacht enige tijd achter een auto aan waarvan de bestuurder zeer wisselend rijgedrag vertoonde. Uiteindelijk kreeg de bestuurder een stopteken en moest zijn voertuig op de Hudsonstraat aan de kant zetten.

De agenten zagen dat de bestuurder probeerde op de bijrijders stoel plaats te nemen. Toen de agenten het portier van de auto openden kwam een zeer sterke alcohollucht hen tegemoet. Na een eerste blaastest bleek dat de 34-jarige bestuurder uit Amersfoort gedronken te hebben.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Amersfoorter 2,15 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en er werd hem een rijontzegging van elf uur opgelegd.

Schietincident

AMERSFOORT Donderdagmorgen kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op de Garietstraat. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die verklaarden dat er nog een man bij het schietincident betrokken was. Deze man zou een flat aan de Garietstraat binnen gevlucht zijn.

Door de politie werd de gehele omgeving afgezet en geprobeerd duidelijkheid in de zaak te krijgen. Diverse getuigen verklaarden dat de twee mannen 33 en 43 jaar beiden uit Amersfoort- betrokken waren bij het schietincident. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De derde verdachte werd niet meer door de politie aangetroffen.Ter plaatse werd door de technische recherche een huls aangetroffen. Door de tegenstrijdige verklaringen van de verdachten is het de politie nog niet duidelijk wat nu de aanleiding is geweest voor het schietincident.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op de Utrechtseweg werd donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart over negen en twaalf uur werden 1750 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 123 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Utrechtseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Een bestuurder reed met 123 km/u langs de controlepost.