CDA

Camiel Eurlings: Veiligheid wel het minste dat OV-reizigers mogen verwachten

"Voor de Tweede Kamerfractie moet de overheid op de kwaliteit van het OV (Openbaar Vervoer) aanspreekbaar zijn. Vandaar dat wij middels prestatiecontracten duidelijke afspraken met de OV-bedrijven willen maken over goede verbindingen, modern materieel, geen vertragingen", aldus Camiel Eurlings in zijn bijdrage voor het algemeen overleg over sociale veiligheid in het openbaar vervoer.

"Veiligheid is wel het minste dat reizigers in het OV mogen verwachten. Onveiligheid in het openbaar vervoer en op de stations vormt een rechtstreekse bedreiging voor het openbaar vervoer. Het draagt bovendien bij aan een algemeen beeld van verloedering van de openbare ruimte."

CDA wil noodplan voor veiligheid in Openbaar Vervoer De ambitie waarmee de regering de onveiligheid in het Openbaar Vervoer te lijf wil gaan, is voor de CDA-fractie veel te mager. Vandaar dat het CDA graag zou zien dat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) op korte termijn met een noodplan voor de veiligheid in het Openbaar Vervoer komt.

Dit plan zou in elk geval de volgende componenten moeten bevatten: menselijk toezicht op alle risicoritten, de benodigde extra investeringen hiervoor en het versneld invoeren van ondersteunend technisch toezicht, oftewel digitale cameraregistratie in het stads- en streekververo.

Geen tijd meer voor vrijblijvendheid
"Eén ding is duidelijk: er is geen tijd voor vrijblijvendheid. Er zal nu doortastend moeten worden opgetreden om de veiligheid van de publiek ruimte te waarborgen", aldus fractiewoordvoerder
Camiel Eurlings.

De hele bijdrage van Camiel Eurlings voor het algemeen overleg over sociale veiligheid in het openbaar vervoer kunt u hiernaast downloaden.