Ministerie van Algemene Zaken

Rijksvoorlichtingsdienst

Persbericht
26 januari 2001

MINISTER-PRESIDENT KOK EN DE MINISTERS DE GRAVE EN HERFKENS

BRENGEN EEN WERKBEZOEK AAN ETHIOPIE, ERITREA EN UNMEE

Minister-President Kok brengt samen met de ministers De Grave (Defensie) en Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) van zondag 4 tot en met woensdag 7 februari aanstaande een werkbezoek aan Ethiopië, Eritrea en UNMEE (United Nations Mission in Ethiopië and Eritrea).

Het doel van de reis is tweeledig: overleg met regeringsautoriteiten in de hoofdsteden van beide landen, Addis Abeba en Asmara, en een bezoek aan het grensgebied tussen Ethiopië en Eritrea, waar bijna twaalfhonderd Nederlandse militairen zijn ingezet in het kader van de operatie UNMEE.

De gesprekken met de Eritrese en Ethiopische autoriteiten vinden op maandag 5 februari plaats in achtereenvolgens Asmara en Addis Abeba. De volgende dag brengt de Minister- President met zijn delegatie bezoeken aan het hoofdkwartier en onderdelen van het Nederlandse bataljon op verschillende locaties in het operatiegebied. De nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari wordt doorgebracht op de logistieke basis Dekemhare.

Het bezoek wordt op 7 februari in de loop van de ochtend afgerond met een bezoek aan een humanitair project in de omgeving van Dekemhare.

RVD, 26.01.2001