Gemeente Delft


Resultaten collectieve aanvullende verzekering

Uit de kwartaalrapportage van het derde kwartaal van de sector Werk, Inkomen en Zorg (Sociale dienst) blijkt de collectieve aanvullende verzekering, de AV Delft, voor de klanten een succes te worden. De voorgenomen bezuiniging op de uitgaven bijzondere bijstand voor 2000 zal waarschijnlijk ruim gehaald worden. De kwartaalrapportage is op 9 januari aan de raadscommissie Werk, Zorg en Onderwijs aangeboden.

In de eerste drie kwartalen van 2000 is het aantal aanvragen voor medische dienstverlening als onderdeel van de Bijzondere bijstand, gedaald met 159 verstrekkingen. Deze daling kan voor het grootste deel (80%) worden verklaard door de daling in de verstrekkingen voor brillen en kosten orthodontie. Deze kosten vallen sinds 1 maart 2000 onder de aanvullende verzekering Delft (AV Delft). De daling in het aantal verstrekkingen heeft tot en met het derde kwartaal 2000 een bezuiniging opgeleverd op de uitgaven voor bijzondere bijstand van f 84.000,00.

De AV-Delft is speciaal bedoeld voor Delftenaren met een uitkering, een WIW dienstbetrekking of een ander laag inkomen. De ziektekostenverzekering vergoedt de meeste kosten voor brillen en lenzen en voor orthodontie. Voor de doelgroep is deze extra verzekering gratis als men bij DSW verzekerd is.