Gemeente Delft


Uitreiking eerste Delfts pluim

Op woensdag 24 januari heeft wethouder Torenstra de eerste Delftse pluim uitgereikt. De pluim is een blijk van waardering voor organisaties die met vrijwilligers werken.
De eerste pluim gaat naar de Vriendendienst (categorie zorg). Deze organisatie helpt (ex)-psychiatrische patiënten om aan het maatschappelijk leven deel te nemen. De pluim bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 1.000 gulden dat besteed mag worden aan de vrijwilligers in de organisatie.

Naast de Delftse pluim reikte Michel Nivard, projectleider bij het VSB Fonds, woensdag de Delftse veer uit. De veer gaat naar het Stadsdiakonaat Delft. Zij stimuleren mensen door het bieden van een helpende hand zodat ze zelfstandig kunnen functioneren. De veer bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 500 gulden.

Het is de bedoeling dat de Delftse pluim ieder jaar vijf keer wordt uitgereikt. Bij elke uitreiking staat een ander thema centraal. Na het thema zorg, volgen nog de thema's: sport en recreatie, onderwijs en kinderopvang, ideële organisaties en welzijn en cultuur.