Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Een ton beschikbaar voor extra activiteiten vrijwilligersorganisaties

Het jaar 2001 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Haagse
vrijwilligersorganisaties kunnen dit jaar aangrijpen om extra activiteiten te organiseren die met en voor de vrijwilligers en andere Hagenaars worden gerealiseerd. De gemeente Den Haag stelt hiervoor een stimuleringspot beschikbaar voor een totaalbedrag van f 100.000,00.

Het gaat om nieuwe evenementen of acties die vrijwilligersorganisaties naast hun bestaande activiteiten willen organiseren. Het is de bedoeling dat de vrijwilligers van de organisatie op enige manier meedoen in de activiteit dan wel er profijt van hebben. Daarnaast dient de activiteit open te staan voor deelname van de buurt of brengt de activiteit enig concreet resultaat voor de buurt. Organisaties worden opgeroepen nieuwe en originele ideeën te verzinnen. Het betreft kleinschalige activiteiten waarvoor nog niet eerder een subsidieverzoek is ingediend. Organisaties uit alle sectoren van het vrijwilligerswerk (waaronder welzijn, sport, cultuur, natuur en milieu, zorg, onderwijs, enz.) kunnen een verzoek indienen. Projecten op het gebied van activiteiten met, voor en door jongeren en migranten genieten speciale belangstelling. Het organiseren van een feest voor de eigen organisatie komt niet in aanmerking voor subsidie.

De aanvraag dient een heldere beschrijving te bevatten van de activiteit en het doel ervan, het stadsdeel waar de activiteit plaats vindt, de wijze waarop de activiteit wordt georganiseerd, de partijen en het aantal vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn, het verwachte aantal bezoekers of deelnemers, de wijze waarop de buurt wordt betrokken bij het evenement en eventueel het concrete resultaat na de activiteit. Verder dient de aanvraag te zijn voorzien van een duidelijke begroting en het bedrag van het subsidieverzoek.

Aanvragen kunnen tot 1 juli worden ingediend. Organisaties die vóór 1 april een aanvraag indienen krijgen hierover in juni/juli uitsluitsel. Organisaties die later een aanvraag indienen krijgen in september/oktober bericht. Het Lokaal Comité 2001, dat gedurende dit feestelijke jaar diverse activiteiten in de stad organiseert, adviseert het college van burgemeester en wethouders over de aanvragen.

Aanvragen kunnen, ondertekend door het bestuur, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders en onder vermelding van "Subsidieverzoek Stimuleringspot IJV 2001" worden toegestuurd aan:

Gemeente Den Haag
Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn
Productgroep Beleid, Subsidies en Projecten, kamer D09.05 Postbus 12652
2500 DP Den Haag

Organisaties kunnen informatie opvragen bij de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn, telefoon 070 - 353.2302 of 353.5494.

26 januari 2001

last update: 26 januari 2001 ;pag.: 5661; auteur: 77 26 januari 2001 - pag. 5661 - 77