Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag
17:15 vrijdag 26 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf nu tot zaterdagmiddag verzorgt Bert Peters de berichtgeving naar de media. Zijn nr. is 06 - 53 238 059

Fiets met gevaarlijke medicijnen gestolen

EMMEN. Aan de Veenkampenweg in Emmen is donderdagmiddag tegen 13.30 uur een damesfiets gestolen met in de fietstas een grote hoeveelheid medicijnen die bij ondeskundig gebruik gevaar opleveren. Het gaat hier om bloeddruk verlagende medicijnen van het merk Selecteen, Selectine en Gemfribozil.
Een vrouw uit Emmen had de fiets, met aan de bagagedrager één blauwe fietstas, onafgesloten gestald voor een kapperszaak aan de Veenkampenweg. Toen zij wilde vertrekken was de grijs-bruine fiets (Sparta) verdwenen.
De politie doet een dringend beroep op de dief of vinders om deze medicijnen zo snel mogelijk in te leveren bij de politie of een apotheek of arts.


*
Auto gestolen

EMMEN. Bij een garage aan de Phileas Foggstraat in Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto gestolen. De auto werd van het omheinde terrein bij de garage gehaald nadat het toegangshek was opengebroken.


*
Diefstal uit auto

EMMEN. In de nacht van donderdag op vrijdag is op een parkeerplaats aan het Uilenveld in Emmen een auto opengebroken. Uit de auto verdween de radardetector.


*
Mishandeling

MEPPEL. De politie hield vanmorgen in zijn woning in Meppel een 16 jr. jongeman aan. Hij had eerder op de ochtend op de Jan Steenstraat in die plaats een 15 jr. plaatsgenoot mishandeld. De jongens hadden al eerder wat onenigheid gehad. Vanmorgen kwamen ze elkaar tegen en nam de 16 jr. jongen wraak. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De verwondingen van de aangevallen jongen vielen mee.


*
Binnenbrandje

MEPPEL. Vrijdagmiddag ontstond er door kortsluiting in een slang van een wasmachine een behoorlijke rookontwikkeling in een flat aan de Heinsiusstraat in Meppel. De bewoners waren niet thuis. Een buurman ontdekte het en waarschuwde de brandweer. Een echte brand ontstond er niet. De schade bleef dan ook beperkt tot m.n. rookschade.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe