Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 26-01-2001 Mediaberichten vrijdag 26 januari (tot 16.00 uur)

VENLO Onderzoek mishandeling afgerond

VENLO De politie heeft vrijdagmorgen het onderzoek omtrent de vechtpartij op de Parade in de nacht van zaterdag op zondag 6 januari jl. afgerond. In totaal zijn zeven personen aangemerkt als verdachten in deze zaak.

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond drie uur een melding van een vechtpartij op de Parade. Toen zij binnen 1 minuut ter plaatse arriveerde, trof de politie een menigte aan van naar schatting enkele honderden mensen, die zich hadden verzameld rond twee groepjes vechtenden. Met moeite zagen de politiemedewerkers kans om door de menigte heen te komen en de vechtersbazen te scheiden. Die nacht arresteerde de politie vijf betrokkenen: een 25-jarige Venlonaar, drie inwoners van Blerick (18, 18 en 19 jaar) en een 32-jarige man uit Tegelen. Die zondagmiddag werd nog een 25-jarige inwoner van Blerick aangehouden. Uit het verdere onderzoek kwam vervolgens naar voren dat nog een 19-jarige inwoner van Blerick een aandeel heeft gehad in de vechtpartij. Ook hij is inmiddels gehoord voor deze zaak. Tegen alle zeven betrokkenen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

VENLO Harddrugs

VENLO De politie heeft donderdagmiddag rond 17.15 uur een 29-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Bij een controle op de Deken van Oppensingel werd bij de man ruim 4 gram heroine aangetroffen en in beslag genomen. De Venlonaar werd overgebracht naar het bureau waar de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld.

PANNINGEN Aanhouding winkeldieven

PANNINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige inwoner van het Poolse Kutno en een 42-jarige inwoner van Lvov (Oekraine) aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Kepringelehof. De 24-jarige probeerde de winkel te verlaten met twee flessen drank onder zijn kleding, terwijl de 42-jarige vlees probeerde te stelen. Beiden werden in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. Ze werden overgebracht naar het bureau waar ze gehoord werden. Nadat de zaak met toepassing van snelrecht was afgehandeld werden de mannen overgedragen aan de vreemdelingendienst.

DISTRICT WEERT Illegale vreemdelingen

WEERT De politie heeft donderdagmiddag bij controles, gehouden tussen 14.30 uur en 23.00 uur in diverse gelegenheden in District Weert, drie personen aangehouden op verdenking van illegaal verblijf in Nederland. De controIes werden verricht in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen, de Vreemdelingenwet en de Wet op de Identificatieplicht. In een gelegenheid aan de Wetering in Nederweert werden twee dames, afkomstig uit Polen en Tsjechië, aangetroffen die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. In een gelegenheid aan de Rijksweg werd een 24-jarige vrouw uit Tsjechië aangetroffen die illegaal in Nederland verblijft. De drie vrouwen zijn overgebracht naar het bureau en zijn inmiddels in vreemdelingenbewaring gesteld.