Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

Amsterdam

CBF-Keur



Onrust in Guinee houdt aan

GUINEE, 26 januari 2001 -- De situatie in de werkgebieden van PLAN International / Foster Parents Plan in Guinee blijft kritiek. Er vinden regelmatig nieuwe aanvallen plaats door rebellen en legereenheden van uiteenlopende signatuur en in het hele grensgebied zijn roversbenden actief. Reizen is er vrijwel onmogelijk door de vele wegblokkades, bemand door een groot aantal verschillende groepen waarvan vele zich bezig houden met gewapende overvallen en intimidatie.

De stad Gueckedou is al een maand lang zo goed als uitgestorven; de meeste bewoners zijn gevlucht. PLAN Country Director Fritz Foster spreekt van een general breakdown of law and order. Ook in de tot nog toe rustige stad N Zerekore, waar het enige nog actieve veldkantoor van PLAN-Guinee staat, verzamelen zich de laatste dagen steeds meer soldaten, rebellen en bandieten.

Alle drie de werkgebieden van PLAN (Kissidougou, Macenta en Gueckedou) zijn van de buitenwereld afgesloten. Er is geen contact met de Foster Parent-families mogelijk maar de meesten van hen zijn waarschijnlijk gevlucht naar veiliger dorpen in de omgeving. Ook deze zijn echter onbereikbaar voor PLAN-medewerkers, zodat het op dit moment onmogelijk is hulp- of andere activiteiten te plannen.

Country Director Fritz Foster hoopt deze week nog af te reizen naar Guinee om daar contact te leggen met PLAN-medewerkers, partnerorganisaties en mensen die het getroffen gebied zijn ontvlucht.
* 17 jan. 2001: Opnieuw gevechten in Guinee, hulporganisaties trekken zich terug

* 11 dec. 2000: PLAN-kantoor sluit wegens aanhoudende gevechten in Guinee

* 3 okt. 2000: Grensconflicten in Guinee

* Foster Parents Plan in Guinee

last updated: 30/01/01