Gemeente Hoorn

Nieuws

TAXATIEDAG OUDE BOEKEN IN WESTFRIES MUSEUM
Wie een oud boek heeft en wil weten wat dat waard is, doet er goed aan op vrijdag 26 januari tussen 11.00 en 17.00 uur het Westfries Museum te bezoeken. Het museum houdt dan een taxatie- en inkoopdag van oude en antieke boeken. De taxaties zijn gratis. Het taxeren gebeurt aan de hand bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. De bezoekers kunnen hun oude boeken eventueel ter plekke verkopen.

Het taxeren geschiedt door antiquaar en veilinghouder Molendijk uit Alblasserdam en ing. W. van Gent uit Ridderkerk. Beiden zijn expert op het gebied van oude boeken, handschriften of bijbels. Ze weten er een hoop bijzonderheden over te vertellen. De heer Van Gent is een van de weinigen die vakkundig genoeg is om (Staten)bijbels te restaureren.

Het Westfries Museum en de experts zijn benieuwd of er boeken voor de dag komen die volslagen onbekend zijn. In West-Friesland werd immers vroeger al veel gelezen en er werden in Hoorn vele boeken en pamfletten gedrukt. Vaak ging het om elders verboden drukwerk, dat dankzij het liberale Hoornse stadsbestuur onbelemmerd kon worden vervaardigd.