PERSBERICHT

Faro Foundation gaat samenwerken met
Ninash Foundation

Rotterdam 24 januari 2001.
Ninash Foundation Nederland sluit op vrijdag 26 januari aanstaande om 14.00 uur op het Jaarbeursplein in Utrecht een samenwerkingsovereen-komst met Faro Foundation.
De overeenkomst wordt op een technologisch bijzondere wijze ondertekend door het GroenLinks Tweede Kamerlid Tara Oedayraj Singh Varma, die onlangs door de stad Amsterdam is onderscheiden met het ereteken voor verdienste. Zij ondertekent de overeenkomst in haar functie van voorzitter van Ninash Foundation Nederland.
Verder zal de overeenkomst getekend worden door Vinod Bhagwandin, bestuurslid van de Ninash Foundation Nederland en door Wim Wijting, voorzitter van Faro Foundation. Het evenement zal plaatsvinden in een authentieke Malinese theetent die speciaal voor deze gelegenheid midden op het Jaarbeursplein wordt opgezet.

Ninash Foundation Nederland kondigt tevens aan om op zaterdag 10 maart aanstaande met een grote fundraising Nederlandse bedrijven enthousiast te gaan maken voor haar projecten. Deze fundraising zal bijgewoond worden door een aantal prominente Nederlandse gasten en wordt bovendien vereerd met hoog koninklijk bezoek uit India. Ook aan dit evenement zal Faro Foundation haar medewerking verlenen.

Over Ninash Foundation
Ninash Foundation maakt zich sinds 1996 wereldwijd sterk voor het bestrijden van analfabetisme onder kinderen. Ninash Foundation initieert vanuit deze doelstelling een groot aantal projecten over de gehele wereld. Ninash Foundation Nederland ondersteunt in India een scholingsproject voor kinderen uit de lage kaste. Volgend op het tekenen van de overeenkomst zal Faro Foundation twee mensen naar India uitzenden om dat project te gaan versterken. Hun ervaringen zullen binnenkort te volgen zijn op www.freemail.nl en www.inter-kennis.nl .

Over Faro Foundation
Faro Foundation zet zich actief in om de "digitale kloof" tussen westerse landen en ontwikkelingslanden te dichten. Faro Foundation is betrokken bij verschillende projecten die mensen in ontwikkelingslanden helpen om toegang tot Internet te krijgen. Deze projecten zijn ontstaan vanuit de ideologie Internet wereldwijd toegankelijk te maken. Een goed voorbeeld van zo'n project is de bouw van een Internetcafé in de Malinese stad Kati. Ook het scholingsproject van Ninash in India wordt door Faro Foundation met haar IT-kennis ondersteund. Faro Foundation werkt hierin nauw samen met Inter-Kennis.

Over Inter-Kennis
Inter-Kennis is een Nederlands bedrijf dat sinds haar geboorte op de HCC-beurs in november 2000 actief betrokken is bij het overbruggen van de digitale kloof tussen arme en rijke landen. Daarom levert Inter-Kennis voor projecten van zowel Ninash Foundation Nederland als Faro Foundation de expertise op Internetgebied die nodig is om deze tot een succes te maken.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Ninash Foundation, Faro Foundation of de samenwerking tussen beide? Neem dan contact op met:

Ninash Foundation
Tara Varma:
telefoon:(020) 618 33 02

Faro Foundation
Wim Wijting:
telefoon:(010) 214 32 35
mobiel:(06) 54 39 20 19
e-mail:wijting@faro-foundation.nl