DEN HAAG - 25 januari 2001 - Vandaag is het startsein gegeven voor een e-mail campagne die zich richt tegen Jacques de Milliano. Vanaf de website www.kiezersbedrog.com kunnen bezoekers een e-mail sturen aan Jacques de Milliano.

Het initiatief is ontstaan bij Wouter Jong, die de actie van Jacques de Milliano volledig in het verkeerde keelgat is geschoten. Jong: 'Ik ben het met het CDA eens dat hier sprake is van ordinaire zetelroof. De Milliano heeft weliswaar niets onwettigs gedaan, maar zijn actie gaat zeer zeker tegen de geest van de Kieswet in. Daar protesteer ik tegen'.

Met name het feit dat De Milliano slechts 14,000 stemmen vertegenwoordigt, normaal gesproken onvoldoende voor een eigen zetel, stuit Wouter Jong tegen de borst. 'In 1998 gaf De Milliano aan dat hij niet als eenmansfractie door wilde gaan. Nu heeft hij een paar mensen om zich heen verzameld die hem blijkbaar hebben overtuigd om het wel te doen. Als hij zo beinvloedbaar is en met alle winden meewaait, zoals hij zelf te kennen geeft, geeft mij dat weinig vertrouwen in hem als volksvertegenwoordiger'.

Het doel is om met de campagne minimaal 14,000 e-mails aan De Milliano te sturen en het aantal sympathisanten van De Milliano te evenaren.

ENDS.

Wouter Jong
tel. 070-3923113
wjong@casema.net