Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 26 januari 2001
CW Lease wijzigt naam in ING Car Lease

CW Lease, dochteronderneming van ING Lease, wijzigt haar naam in ING Car Lease. In het eerste kwartaal van 2001 zullen alle uitingen van het bedrijf overgaan op de nieuwe naam en het bijbehorende logo.
Opererend in verschillende Europese landen wil CW Lease zich nadrukkelijker profileren als een ING-onderneming, om zo te profiteren van de herkenbaarheid en de kracht van het ING-merk.
ING Car Lease is een autoleasemaatschappij die zich specialiseert in operationele lease en verhuur van personenwagens en lichte bestelwagens. Verspreid over Europa heeft de onderneming ruim 500 medewerkers in dienst. Het beheerde wagenpark bestaat uit circa 100.000 auto's in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en Italië (inclusief gelieerde ondernemingen). Daarmee behoort ING Car Lease tot de top 10 van automerkonafhankelijke leasemaatschappijen in Europa.

Moedermaatschappij ING Lease, onderdeel van ING Groep, is een op Europese schaal opererende onderneming op het gebied van 'equipment leasing', onroerend- goed-leasing, vendorleasing, full-service autoleasing, en 'structured finance' leasing. Dankzij het Europese netwerk en door de samenwerkingsverbanden met andere onderdelen van ING Groep is ING Lease in staat deze diensten lokaal in negen landen aan te bieden.