Politiebericht Limburg-Zuid: 26-01-2001
Persberichten district Sittard (14.30 uur) Vrijdag, 26 januari 2001

District Sittard

Sittard; inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Ringovenstraat in Munstergeleen van een auto met een drietal inzittenden (een29-jarige man uit Stein, een 22-jarige man uit Geleen en een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats) bleek dat de auto niet APK-gekeurd was. Daarnaast vond de politie in de auto een vals bankbiljet van duizend gulden, een achttal in setjes verpakte Braun keuken/multi-mixers, een pak met twaalf witte sokken en een losse autoradio/cdspeler met losgeknipte bekabeling. De politie heeft al die goederen en het valse bankbiljet inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst daarvan c.q. onderzoekt of de goederen mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De drie verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten.

Sittard; neergestoken
De politie stelt een onderzoek in naar een steekpartij in het Sittardse. Volgens bekomen informatie is afgelopen donderdagnamiddag/avond in een woning aan de Rembrandtstraat een 37-jarige Sittardenaar neergestoken. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis in Sittard en ligt momenteel op de afdeling intensive care. Hij is buiten levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar hetgeen er precies is gebeurd.

Sittard; conifeer
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Linde in Sittard. Bleek dat een conifeer in de tuin van een woning aldaar in brand stond. De brandweer heeft de brand in de conifeer geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Sittard; ingebroken
Afgelopen donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een sanitairwinkel aan de Industriestraat in Sittard. De inbrekers zijn door forcering van een deur het pand binnengedrongen en hebben een twintigtal badmatten gestolen.
Afgelopen nacht/vanmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur is ingebroken in een electrowinkel aan de Paardestraat in Sittard. Gestolen werden een drietal videocameras.
Vanmorgenvroeg werd een inbraak ontdekt in een horecagelegenheid aan het Stationsplein in Sittard. Inbrekers zijn de horecagelegenheid door forcering van een deur binnengedrongen en hebben een speelautomaat opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; inbraken
Gistermorgen/donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Seringenlaan in Geleen. Inbrekers zijn door forcering van een deur de woning binnengedrongen en hebben geld en enkele bankpasjes gestolen.
Afgelopen nacht is ingebroken in een cafe aan de Burg. Lemmensstraat in Geleen. Inbrekers zijn via een ruit het horecapand binnengedrongen en hebben twee speelautomaten opengebroken. Bij de politie is aangifte gedaan.

Stein; binnenbrandje
Afgelopen donderdagmorgen, omstreeks 10.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Drossaert Kampsstraat in Stein. Bleek brand was ontstaan in de hal van de woning. De brandweer heeft het binnenbrandje snel geblust. In de hal van de woning is sprake van enige brandschade aan enkele deuren en een bankje. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Beek; winkeldiefstal
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen een 30-jarige man uit Elsloo in het kader van een snelrechtprocedure bekeurd met een boete driehonderd gulden. Personeel van een drogisterij in het Makadowinkelcentrum in Beek betrapte de man bij diefstal van parfum en scheermesjes.