Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 26-01-2001 Politie district Maastricht (15.00 uur/JvK)

Maastricht, verkeerscontrole
Bij een donderdagmiddag en -avond op de Scharnerweg gehouden verkeerscontrole die speciaal was gericht op brom- en snorfietsen, heeft de politie van Maastricht 51 tweewielers aan een uitgebreide inspectie onderworpen. Daarbij werden in totaal 56 bekeuringen uitgeschreven. Aan 16 bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en 6 bromfietsers droegen geen helm. Dertien personen bleken niet over de vereiste papieren -verzekeringskaart en/of bromfietscertificaat- te beschikken of konden dat niet tonen. De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor kleine technische gebreken.

Maastricht, inbraken
Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Pandectendonk. Met behulp van de groene afvalcontainer kon de inbreker op het dak klimmen en daar via het zolderraampje de woning binnendringen. De woning werd doorzocht. Uit de woning verdwenen enkele sieraden en een beurs met inhoud.

Eveneens donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Malvabeemd door een achterdeur te forceren. Uit de woning werd een laptop en meerdere compact discs gestolen.