Politiebericht Brabant-Noord: Uden 26-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

SIERADEN WEG

Donderdagmiddag is een diefstal gepleegd in een winkel aan de Molenwieken in Veghel. Een onbekend gebleven man en vrouw bezochten de winkel en vermoedelijk heeft dit tweetal in een onbewaakt ogenblik kans gezien een aantal sieraden uit de winkel weg te nemen. Wat en hoeveel er weg is dient nog geïnventariseerd te worden.

AUTO-INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

De politie heeft afgelopen nacht op de Ploeg in Uden twee mannen aangehouden. Het gaat om een 28-jarige en een 31-jarige inwoner van Uden. Een getuige had gezien dat de mannen de ruit van een geparkeerde bestelbus hadden ingeslagen. Na onderzoek bleek dat er inderdaad in de bewuste auto was ingebroken. De beide Udenaren zijn in verzekering gesteld, de politie onderzoekt of zij nog meerdere auto-inbraken hebben gepleegd.

OSSENAAR TEGEN BOOM

Na een melding afgelopen nacht dat op de Rijksweg in Schaijk een auto tegen de vangrail zou zijn gereden zagen de agenten een personenauto die, na de botsing met de vangrail, tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurder was op dat moment niet aanwezig. De politie trof de man, een 38-jarige inwoner van Oss, even later in de buurt van de auto lopend aan. De man leek ogenschijnlijk licht gewond en was op weg naar huis. Omdat het rijbewijs van de Ossenaar al eerder was ingevorderd, werd hij aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de overbrenging naar het bureau werd de man onwel, vermoedelijk als gevolg van inwendig letsel dat hij opgelopen had bij de aanrijding. Het slachtoffer is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Daar is met zijn toestemming bloed afgenomen ter controle van alcoholgebruik.