Volksunie

Persmededeling VU-partijbestuur (26/01/01)

Het partijbestuur van de Volksunie nam tijdens haar vergadering kennis van het initiatief van Geert Bourgeois om ontslag te nemen als algemeen voorzitter.

Het partijbestuur betreurt dit ontslag en spreekt haar waardering uit voor Geert. Wij respecteren zijn keuze om de inhoudelijke discussie in alle sereniteit en los van personen te laten verlopen.

Op het partijbestuur van maandag 29 januari e.k. zal een voorstel geformuleerd worden over de wijze waarop de partij in de komende weken en maanden haar operationaliteit zal verzekeren. Ondertussen zullen de beide ondervoorzitters, Fons Borginon en Geert Lambert, tijdelijk de leiding van de partij op zich nemen.

Het partijbestuur roept komende dinsdag, 30 januari e.k., de VU-partijraad bijeen om haar beslissing in verband met het Lambermont-bis-akkoord ter goedkeuring voor te leggen. Alleszins worden de nodige stappen gezet om de voorwaarden die het partijbestuur had gesteld bij de goedkeuring van het Lambermontakkoord te realiseren en derhalve maximaal tegemoet te komen aan eerlijke zorgen en bekommernissen die binnen de partij werden geuit.

Auteur:
VU-Nationaal
Fons Borginon en Geert Lambert, nationale ondervoorzitters VU

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts
Telefoon: 02/219.49.30
Url: www.volksunie.be