Gemeente Hilversum

Gemeente klaar voor opknapbeurt Bussumerstraat en omgeving
Dit voorjaar zal begonnen worden met de herinrichting van de Bussumerstraat, Noordse Bosje, Nieuwe Doelen en Oude Doelen. Het is de bedoeling om voor de zomer klaar te zijn met de werkzaamheden. Daarmee kan de overlast zoveel mogelijk beperkt worden. Tijdens de werkzaamheden zal de gemeente in overleg met betrokkenen afspraken maken over de bereikbaarheid van bepaalde panden.

De straten worden opnieuw bestraat, zodat kuilen en verzakkingen tot het verleden behoren. De straten houden dezelfde indeling. De inrichting gaat lijken op de inrichting van het stukje Spoorstraat in de binnenstad. Het eenrichtingsverkeer gaat in een paar straten veranderen. In de hele Bussumerstraat gaat eenrichtingsverkeer gelden. Verkeer kan straks de Bussumerstraat vanaf het Melkpad inrijden en via het Noordse Bosje komt men dan weer op het Melkpad. Het eenrichtingsverkeer in het deel van het Noordse Bosje tussen het voormalig belastingkantoor en de Bussumerstraat wordt omgedraaid, zodat het verkeer vanaf de Minister Hartsenlaan deze straat kan gebruiken om de Bussumerstraat te bereiken.

De gemeente wil ook aandacht gaan besteden aan mensen met een visuele of lichamelijke handicap door het aanleggen van gidslijnen en het verlagen van de trottoirband op belangrijke punten. Er worden in de Bussumerstraat drie algemene invalidenparkeerplaatsen verplaatst richting het noordelijk stuk van de Bussumerstraat. Ook komt er in het Noordse Bosje voor de ANWB een aantal extra algemene invalidenparkeerplaatsen.

In november 2000 hebben belanghebbenden kunnen inspreken op het plan. Een aantal van die reacties is verwerkt in het definitieve plan. Hoe de gemeente is omgegaan met die reacties, kunt u terugvinden in de nota die ter inzage ligt in de Burgerleeskamer van het raadhuis of bij de receptie van de dienst Stadsontwikkeling. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Taco Stroo (tel: 629 28 23) of bij Wil Kamer (tel: 629 22 00). De heer Stroo is niet bereikbaar op dinsdag.

Op maandag 19 februari zal de raadscommissie Verkeer en Buurt het definitieve plan behandelen. U kunt gebruik maken van het burgerspreekrecht. U dient dan voor de vergadering contact op te nemen met de secretaris van de raadscommissie, de heer Kamer. Na de commissievergadering wordt het plan vastgesteld en kan met de voorbereidingen voor de uitvoering begonnen worden.