Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Sporthal De Blinkerd voorlopig gesloten

De sporthal van het gemeentelijke complex De Blinkerd (Seinpoststraat 150) is voorlopig buiten gebruik gesteld. Daartoe heeft de gemeentelijke Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn besloten in overleg met de inspecteur van Bouw- en Woningtoezicht van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Tijdens reparatiewerkzaamheden aan het plafond van de sporthal, die deze week werden uitgevoerd, bleek dat het herstel langere tijd vergt. Het zwembad De Blinkerd en de overige publieksfuncties blijven geopend.

De gebruikers van de sporthal zijn vrijdag mondeling en schriftelijk op de hoogte gebracht. Er wordt met hen gesproken over een oplossing van de ontstane problemen. Er zal zo veel mogelijk vervangende sportruimte worden aangeboden. De voor zaterdag vastgestelde korfbalwedstrijd KVS-Blauw Wit Amsterdam is verplaatst naar Sporthal Oranjeplein en begint om 16.30 uur.

Het probleem met de plafondbekleding hangt samen met het functioneren van de luchtbehandelingsinstallatie. Hierdoor ontstaat een hoge luchtvochtigheid in de sporthal. Dit leidt tot condensvorming in de plafondbekleding, die bestaat uit isolatiemateriaal (cellulose). Het vocht wordt door het isolatiemateriaal opgenomen, waardoor het op sommige plaatsen heeft losgelaten. Vanwege de recente vorstperiode is dit probleem versneld opgetreden. Ook is condenswater naar beneden gedruppeld, waardoor bij gebruik van de sportvloer risico voor blessures ontstaat.

Inmiddels is door de gemeente Den Haag opdracht gegeven om na te gaan hoe de sporthal zo snel mogelijk voor gebruik weer geschikt kan worden gemaakt.

26 januari 2001

last update: 26 januari 2001 ;pag.: 5669; auteur: 77 26 januari 2001 - pag. 5669 - 77